Kontakt med oss

Hei, hva leter du etter?

HONOR Magic 4 Pro Review Header

HONOR Magic 4 Pro Review – Nå med Android 13!

Oppdatert av Timo Altmeyer den 27. april 2024

Etter en lang periode med avholdenhet har HONOR Magic 4 Pro endelig kommet inn på det europeiske markedet igjen som en avansert smarttelefon fra den kinesiske produsenten. Med et overdådig kamerasystem, en sylskarp 120Hz LTPO OLED-skjerm og 100W trådløs hurtiglading, ønsker HONOR å legge konkurrentene bak seg.

I vår test vil vi vise deg hvor styrkene og svakhetene til HONOR Magic 4 Pro ligger.

9
Vår vurdering
857 € mediamarkt.de
Sjekk priser

 Nyhetsoppdatering (13. april 2023) 

HONOR begynte å sende Global Stable-versjonen av Magic OS 7.1 for HONOR Magic 4 Pro for litt over en uke siden. I tillegg til Android 13, inneholder oppdateringen også noen nye funksjoner og hever Android-sikkerhetsoppdateringen til nivået i mars 2023.

I følge endringsrapporten er AI-tjenestene forbedret. En ny funksjon er en spillmanager som optimerer systemressurser i spill. Med HONOR Health har forbindelsen til HONOR wearables blitt visuelt forfrisket.

På området databeskyttelse og sikkerhet er passordbehandleren forbedret når det gjelder dataskysynkronisering. Til slutt er det noen tilgjengelighetsforbedringer som påvirker HONOR Font og Galleriet.

 Nyhetsoppdatering (02. mars 2023) 

HONOR har begynt å distribuere betaversjonen av Android 13-baserte Magic OS 7 til testere i tide.

Betaoppdateringen distribueres foreløpig kun til enheter med modellnummeret LGE-NX9.

 Nyhetsoppdatering (20. februar 2023) 

HONOR Magic 4 Pro (Global) er klar for Magic OS 7. Alle som vil teste det nye Android 13-operativsystemet kan nå søke om testen via My HONOR-appen.

 Søknadsfristen er 28. februar 2023. Utrullingen av betaoppdateringen er planlagt å starte 02. mars.

 Nyhetsoppdatering (24. august 2022) 

HONOR er den eksklusive smarttelefonsponsoren til Genshin Impact. Spillfans kan fullt ut nyte den nye 3.0-oppdateringen på den kraftige maskinvaren til HONOR Magic 4 Pro.

Hvis du vil se smarttelefonen og oppdatere 3.0 selv, kan du prøve begge i HoYoverse Experience Zone på Gamescom 2022.

HONOR Magic 4 Pro: design og finish

Designet til HONOR Magic 4 Pro skaper mye samtale, som jeg kunne oppleve på en koselig kveld blant venner. «Eye of the Muse», som HONOR kaller det pompøse kamerasystemet på baksiden, passer ikke alles smak. I den "cyan" husfargen skiller den sirkulære kameramodulen seg ut i kontrast til den blågrønne tonen.

Spesielt de som foretrekker det enkelt vil finne det ekstravagante utseendet til HONOR Magic 4 Pro mindre tiltalende. På den annen side er det også mange stemmer som hyller kamerabakken nettopp på grunn av dens objektivaktige estetikk. Design er bare et spørsmål om smak! 

HONOR Magic 4 Pro Baksidedesign i cyan

Elegant speileffekt, men også utsatt for fingeravtrykk.

Bortsett fra utseendet, har kamerabakken en praktisk bruk. Fordi kameramodulen ble plassert i midten, ligger smarttelefonen ganske stabilt på baksiden uten å gynge irriterende frem og tilbake når du skriver. Smarttelefoner med en kameramodul plassert på siden oppnår sjelden dette.

I tillegg til fargen "Cyan", er HONOR Magic 4 Pro også tilgjengelig i den enklere "Black". Fargene «Hvit», «Gull» og «Orange» som er tilgjengelig i andre land, har ennå ikke kommet til oss. Forsiden og baksiden av smarttelefonen er laget av aluminiumsilikatglass, som er svært motstandsdyktig mot brudd og riper.

HONOR offentliggjør ikke produksjonen som glasset kommer fra. Den vanligste produsenten er Corning med sitt Gorilla Glass. Siden merkenavnet ikke er nevnt, kan det antas at en annen produsent enn Corning ble valgt.

HONOR Magic 4 Pro toppdeksel med mikrofon og IR-blaster

Høyttaleren er i midten, en mikrofon og IR-blasteren til høyre.

Det er en metallhusramme mellom "aluminosilikatglasssandwichen". Til tross for at den er 9,15 mm tykk, fremstår smarttelefonen på 215 g som behagelig slank. Grunnen til dette er de buede kantene foran og bak, som nesten går i ett med metallrammen og i kombinasjon sørger for en ekstremt behagelig følelse. Overgangene mellom lagene er knapt merkbare i det hele tatt.

HONOR Magic 4 Pro har forresten en IP68-sertifisering. Beskyttelsesklassen definerer at smarttelefonen er støvtett, men også helt vanntett.

HONOR Magic 4 Pro ramme

En metallramme av høy kvalitet.

Alle kontrollknappene er på høyre side og er enkle å nå der. Dual SIM-sporet er nederst, ved siden av USB-C-kontakten (3.1) i midten og mikrofonen ved siden av. Det er plass til to Nano SIM-kort i SIM-skuffen. Det er ikke mulig å utvide minnet med et microSD-kort.

HONOR Magic 4 Pro bunndeksel med USB-C-høyttaler og SIM-spor

En høyttalerutgang til venstre, USB-C i midten, deretter en mikrofon og til slutt SIM-sporet

Høyttalerutgangene er plassert øverst og nederst. En annen mikrofon og en infrarød sender pryder den øvre rammedelen, som HONOR Magic 4 Pro kan brukes med som fjernkontroll for TV-enheter. Den passende appen for dette er allerede forhåndsinstallert.

HONOR Magic 4 Pro: Skjerm

Det første maskinvarehøydepunktet til HONOR Magic 4 Pro er skjermen. Vi har her å gjøre med et 120 Hz LTPO-OLED-panel som fungerer med 10-bits fargedybde, har en (uvanlig) oppløsning på 2848 x 1312 piksler og støtter også en rekke funksjoner som HDR10+, MEMC og 1920 Hz PWM-dimming.

HONOR Magic 4 Pro buet skjerm

Den 6,81" skjermen til HONOR Magic 4 Pro er nesten kantløs.

Oppdateringsfrekvens for skjermen

Men den ene etter den andre. Ved å bruke et LTPO-bakpanel er HONOR Magic 4 Pro i stand til å dynamisk justere skjermens oppdateringsfrekvens mellom 1 Hz og 120 Hz. Hvordan smarttelefonen oppfører seg kan bestemmes i innstillingene. Det er totalt 4 moduser å velge mellom. I tillegg til Standard (60 Hz), Medium (90 Hz) og Høy (120 Hz), er det en dynamisk modus (1 Hz - 120 Hz), hvoretter smarttelefonen automatisk setter skjermens oppdateringsfrekvens.

Når det gjelder HONOR Magic 4 Pro, trenger den dynamiske modusen fortsatt litt finjustering. I mange apper og til og med innenfor brukergrensesnittet velger smarttelefonen en skjermoppdateringsfrekvens som er for lav, noe som igjen resulterer i skjemmende etterfølgende effekter.

Smart skjermoppløsning

I tillegg til skjermens oppdateringsfrekvens kan smarttelefonen også intelligent kontrollere skjermoppløsningen. Du kan velge mellom modusene Høy (2848 x 1312), Standard (2492 x 1148) og Lav (2136 x 984). Hvis du aktiverer den intelligente kontrollen, justeres oppløsningen automatisk mellom de eksisterende modusene.

I motsetning til dynamisk skjermoppdateringsfrekvens, fungerer intelligent skjermoppløsningskontroll mer pålitelig. Det var ingen problemer med layout og bildeskarphet som kan oppstå med den automatiske bryteren i testen.

buet skjerm

Med en diagonal på 6,81" tilbyr HONOR Magic 4 Pro et enormt skjermområde. Det er imidlertid en buet skjerm, som er spesielt visuelt merkbar på grunn av de knapt tilgjengelige skjermkantene. Det optimalt brukbare området skyldes den sterke krumningen Skjermkantene er imidlertid mindre.

I applikasjoner hvor elementer er plassert på kanten, kan en buet skjerm også ha betydelige ulemper. Under visse omstendigheter kan det oppstå uønskede innganger når du endrer grepet på skjermen, eller sikten kan bli svekket.

Til tross for den relativt sterke krumningen, er HONOR Magic 4 Pro neppe utsatt for feil innganger. Imidlertid er sikten mot kantene noe svekket. Avhengig av visningsvinkelen kan du da se en farget stripe eller skygge.

Dette hadde en spesielt ufordelaktig effekt i mobilspillet «Diablo Immortal», hvor XP-stangen plassert på kanten så å si ble borte i krumningen. På grunn av designet gjelder dette faktum for alle smarttelefoner med en buet skjerm, så den kan ikke kalles opp som en ulempe for HONOR Magic 4 Pro.

lysstyrken på skjermen

Maksimal lysstyrke på skjermen når opptil 1000 nits. Automatisk lysstyrkejustering er rask og nøyaktig. Displayet er lett å lese utendørs, spesielt i sterkt omgivelseslys. Ved det laveste lysstyrkenivået reduseres lysstyrken til mindre enn 5 nits.

1920 Hz PWM-dimming av HONOR Magic 4 Pro er nyttig. Spesielt når skjermens lysstyrke er lav, jobber mange skjermer fra andre produsenter med lav frekvens, noe som ubevisst kan føre til hodepine når de ses over lengre tid. Den høye 1920 Hz-frekvensen til HONOR Magic 4 Pro motvirker flimring selv med lav lysstyrke på skjermen.

bildeforsterker

Spesifikasjonsarket viser en rekke forskjellige sertifiseringer og bildeforsterkere for HONOR Magic 4 Pro. Smarttelefonen støtter blant annet HDR10+, slik at det er mulig å spille av HDR-innhold, for eksempel via Netflix. Det er også en «video optimizer» som konverterer SDR-innhold til HDR og en «frame rate booster» (MEMC) finnes i innstillingene som får innholdet til å fremstå klarere og jevnere.

Alltid-på-skjerm

En AoD er et must-have på en smarttelefon med OLED-skjerm. AoD-en til HONOR Magic 4 Pro kan konfigureres og tilpasses omfattende i innstillingene. Hvorvidt og når AoD vises, kan konfigureres etter tidsplan, innkommende varsling eller berøring.

Tallrike digitale og analoge designmaler er forhåndsinstallert for et individuelt utseende. Ytterligere maler er tilgjengelige for nedlasting fra en integrert butikk. De fleste malene er gratis.

HONOR Magic 4 Pro: ytelse og funksjoner

Ytelse

Som de fleste flaggskip-smarttelefoner i 2022, er HONOR Magic 4 Pro basert på Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 mobilplattform. Brikken er produsert ved hjelp av den effektive 4nm-prosessen og har blant annet en åttekjernes CPU som er delt inn i tre klynger. Først ut er en Cortex-X2 hovedkjerne klokket til opptil 3 GHz, støttet av tre Cortex-A710-kjerner på 2.5 GHz og fire Cortex-A510-kjerner på 1.8 GHz. Adreno 730 GPU tar seg av grafikkintensive oppgaver.

Minnet er generøst med 8 GB LPDDR5 RAM og 256 GB UFS3.1 datalagring, slik at du kan overse mangelen på minneutvidelsesalternativer. I Europa ble smarttelefonen kun utgitt i denne ene minnevarianten. I andre regioner er smarttelefonen også tilgjengelig med 12+256GB og 12+512GB.

HONOR Magic 4 Pro Diablo Immortal

Diablo Immortal kjører første krem ​​med det!

Ytelsen til HONOR Magic 4 Pro overlater ingenting å være ønsket. I benchmarks som AnTuTu (981.000 13.973 poeng) eller PCMark (XNUMX XNUMX), etterlater smarttelefonen mange andre konkurrenter med lignende utstyr. For oss er imidlertid hverdagsforestillingen mer meningsfull.

Smarttelefonen er kraftig i daglig bruk. Den kan håndtere gjeldende apper og spill uten problemer. Det raske og rikelig minnet har en positiv effekt på lastetidene, slik at apper lastes eller åpnes uten forsinkelser. Dessverre lagres ikke apper i minnet for lenge. HONORs Magic UI er ganske streng når det gjelder ressursallokering. Det går raskt å bytte mellom applikasjoner og får ikke smarttelefonen til å svette.

HONOR Magic 4 Pro viser også sine styrker innen mobilspill. Nåværende titler som Diablo Immortal eller PUBG kan spilles jevnt selv under høye grafikkinnstillinger. Bildehastigheten er konstant mesteparten av tiden. Men etter en lengre spilløkt blir ryggen merkbart varm og bildefrekvenstopper kan oppstå. En stresstest under full belastning viser allerede etter 10 minutter at ytelsen er redusert til 77 prosent av maksimal ytelse på grunn av varme. Såkalt «termisk struping» er et problem som alle smarttelefoner med Snapdragon 8 Gen 1 lider av i større eller mindre grad.

Software

HONOR lover minst to store Android-versjonsoppdateringer og minst fire år med månedlige sikkerhetsoppdateringer for Magic-serien. Andre produsenter som Samsung eller Xiaomi er allerede et skritt foran og lover fire eller tre store Android-oppdateringer for flaggskipsenhetene deres.

Med salgsstart i mai ble HONOR Magic 4 Pro levert med Magic UI 6 basert på Android 12. I følge HONORs oppdateringspolicy vil linjen trolig bli trukket med Android 14. I følge HONOR-sjef George Zhao er neste versjonsoppdatering til Magic UI 7 eller Android 13 allerede i arbeid. En spesifikk utgivelsesdato er imidlertid ennå ikke kunngjort.

Magic UI 6 brukergrensesnittet i seg selv fremstår klart og ryddig. Funksjoner er rikelig, selv om produsenter som Samsung har litt mer å tilby med sine egne brukergrensesnitt. Fokuset til Magic UI 6 på sikkerhet og personvern var bra.

Apper kan låses ved hjelp av en PIN-kode, det er et passordbeskyttet hvelv for bilder, videoer og andre filer, og det er «PrivateSpace»-funksjonen, som lager et eget område ved siden av selve grensesnittet. Det hele implementeres sikkert av Dual TEE Security OS, som HONOR utviklet i samarbeid med Qualcomm.

HONOR-søket var litt irriterende da det dukket opp hver gang du sveipet fra topp til bunn. I tillegg kunne app-kloning vært utvidet ytterligere. Selv om det er «App Twin»-funksjonen, kan bare noen få apper klones, for eksempel Facebook eller WhatsApp.

HONOR Magic 4 Pro-firmwareoppdateringer

  • Magic UI 6.0.0.162 (august 2022 | sikkerhetsoppdatering august 2022)
    • Ytelsesoptimalisering
    • Tredjeparts appoptimalisering
    • Forbedret systemstabilitet
  • Magic UI 6.0.0.155 (august 2022)
  • Magic UI 6.0.0.154 (juli 2022 | sikkerhetsoppdatering juli 2022)
    • Link til Windows
    • Kameraforbedring for enkelte scenarier
    • Forbedret systemstabilitet
  • Magic UI 6.0.0.143 (juli 2022 | sikkerhetsoppdatering juni 2022)
    • Optimalisering av skjermeffekter
    • Forbedret systemstabilitet
  • Magic UI 6.0.0.129 (juni 2022 | sikkerhetsoppdatering mai 2022)
    • Kameraforbedring for enkelte scenarier
  • Magic UI 6.0.0.124 (mai 2022 | sikkerhetsoppdatering april 2022)
    • YOYO forslag
    • Kameraforbedring for enkelte scenarier

Hvis smarttelefonen din ikke finner en oppdatering, kan det skyldes at det ikke er satt inn eller logget inn SIM-kort. Å starte enheten på nytt kan også noen ganger hjelpe.

tilkobling

Når det gjelder tilkobling, imponerer HONOR Magic 4 Pro med de nyeste tilkoblingsstandardene. I mobilkommunikasjon skinner smarttelefonen med bred frekvensdekning, slik at den også kan brukes godt utenfor Europa. 5G-mobilkommunikasjon når inn i området under 6GHz. Smarttelefonen støtter imidlertid ikke raske 5G mmWave-nettverk. Mottaksstyrken og stemmekvaliteten når du ringer er utmerket i begge retninger. Taleanrop via mobilt Internett og WiFi (VoLTE & VoWiFi) er mulig, noe som ble bekreftet av en test i Telekom-nettverket.

HONOR Magic 4 Pro SIM-spor

En telefonifunksjon i HONOR Magic 4 Pro som mange ikke engang har på radaren, er "AI Privacy Call". Funksjonen er aktiv som standard og kan finnes i tilgjengelighetsinnstillingene. Takket være Privacy Call er smarttelefonen i stand til å rette lydbølgene som genereres når du ringer til øret til den som ringer, slik at folk i nærområdet ikke legger merke til samtalen. Det som høres bra ut i teorien fungerte ikke fullt så pålitelig i praksis. Personen som sitter eller står ved siden av deg på toget kan fortsatt lytte med hvis avstanden er veldig nær.

Smarttelefonen overfører til WLAN via WiFi6 med 2x2 MU-MIMO. Det er heller ikke noe galt med tilkoblingsstyrken og datahastighetene i WLAN. Det er også Bluetooth 5.2 og NFC som andre trådløse tilkoblingsstandarder. Kontaktløs betaling via Google Pay fungerer uten problemer.

For navigasjon kommuniserer HONOR Magic 4 Pro med satellittsystemene GPS, Glonass, Beidou og Galileo. Stillingen bestemmes raskt og pålitelig. Smarttelefonen har også et e-kompass som sikrer presis justering.

Fingeravtrykkskanner og ansiktsgjenkjenning

Smarttelefonen låses opp sikkert via en Qualcomm 3D Sonic Sensor, som er spesielt vanlig i Samsung-enheter. Fingeravtrykkskanneren er en av de raskeste og mest presise i sitt slag, som låser opp smarttelefonen sikkert på brøkdeler av et sekund.

En annen opplåsingsmetode tilbyr 3D-ansiktsgjenkjenning. For å gjøre dette bruker HONOR Magic 4 Pro 3D-dybdesensoren, som er plassert ved siden av frontkameraet. I motsetning til smarttelefoner som kun bruker frontkameraet til å låse opp, kan metoden HONOR bruker faktisk sies å være pålitelig ansiktsgjenkjenning.

HONOR Magic 4 Pro 3D ToF

3D-dybdesensoren ved siden av 12 MP frontkamera.

Selv under dårlige lysforhold kan smarttelefonen låses opp pålitelig med et ansikt. Den fungerer til og med så bra at til tross for den feilfrie fingeravtrykkskanneren, måtte den bare sjelden brukes i testen.

lyd

HONOR Magic 4 Pros stereohøyttalersystem høres behagelig balansert ut og oppnår et imponerende volum uten forvrengning. Til og med bassområdet kommer relativt bra ut, noe som ikke er en selvfølge med de bittesmå smarttelefonhøyttalerne. Som en programvaregodbit støtter smarttelefonen til og med DTS:X.

Brukere av Bluetooth-hodetelefoner drar nytte av de nesten tapsfrie lydkodekene LDAC og aptX (HD) . HONOR har gitt avkall på den velprøvde 3,5 mm jack-kontakten.

HONOR Magic 4 Pro: Kamera

Bak "Eye of the Muse" er det et kraftig kamerasystem som er delt inn i følgende kameraer og sensorer:

  •  50 MP Sony IMX766 hovedkamera | f/1.8 blenderåpning, 1/1.56" sensorstørrelse og 1.0 μm pikselstørrelse
  •  50 MP ultravidvinkelkamera | f/2.2 blenderåpning, 1/2.5" sensorstørrelse og 122° ultravidvinkel
  •  64 MP Persiscope-kamera | f/3.5 blenderåpning, 1/2.0" sensorstørrelse, 0.7 μm pikselstørrelse, 3.5x optisk zoom, OIS
HONOR Magic 4 Pro kamerasystem

"Eye of the Muse" - Fullpakket med sensorisk teknologi.

Kameraene støttes av en 8x8 dToF (dybdesensor) og en flimmersensor. Dybdesensoren samler inn dybdeinformasjon som er nyttig for å fokusere og skape bokeh-effekten. Flimmersensoren motvirker bildeflimmer i bilder og videoer.

Til forbauselsen klarer HONOR seg uten optisk bildestabilisering, spesielt på hovedkameraet. Dette påvirker hovedsakelig bildekvaliteten om natten, som vi skal se senere. Tross alt har OIS gjort det til periskopkameraet, som forstørres opptil 3,5 ganger uten tap.

På programvaresiden støttes kamerasystemet av mye AI. HONOR snakker om "ultrafusjonsfotografering". For å lage et best mulig bilde, kombinerer AI bildeinformasjonen fra alle kameraer til et (sammensmeltet) bilde.

hoved~~POS=TRUNC kameraet~~POS=HEADCOMP

Hovedkameraet til HONOR Magic 4 Pro leverer førsteklasses opptakskvalitet under gode lysforhold. Bildene er skarpe og har et høyt detaljnivå. Fargeintensiteten er rik, men HONOR overdriver ikke for mye.

Vi likte det omfattende dynamiske området. Du vil se forgjeves etter utbrente lys eller druknende skygger, selv i vanskelige lyssituasjoner. Det er heller ingen iøynefallende bildestøy. Her er et bredt utvalg bilder som ble tatt under testen.

Hovedkameraet forblir sterkt i mørket. Konkurransen med et optisk stabilisert hovedkamera gjør seg imidlertid litt bedre i enkelte situasjoner. Likevel overbeviser HONOR Magic 4 Pro med skarpe farger, høy kontrast og lite støy selv under dårlige lysforhold. Bare bildeskarpheten kunne vært litt bedre.

Nattmodusen forbedrer bare litt den allerede gode bildekvaliteten, så den kan utelates mesteparten av tiden. I nattmodus er bildedelen litt forstørret og det dynamiske området økes, slik at bildet ser lysere ut totalt sett.

periskopkamera

Periskopkameraet matcher opptakskvaliteten til hovedkameraet godt. Det er ingen relevante fargeforskjeller mellom kameraene. Mange detaljer registreres i det optiske zoomområdet (3.5x). Bildeskarpheten er god.

Hvis vi beveger oss utenfor det optiske zoomområdet, reduseres bildeskarpheten og detaljnivået. Å utnytte zoomen til maksimal forstørrelse på 100x gir liten mening. Bilder blir synlig gjørmete og kromatiske aberrasjoner vises ofte.

Ultra vidvinkelkamera

Kameraet med ultravidvinkel gjør en grei jobb. Men bare under meget gode lysforhold. Fargene er ekstremt sterke, skarpheten er helt opp til kantene. Situasjonen er annerledes under mindre enn ideelle lysforhold. Her har ultravidvinkelkameraet vanskelig for å ta skarpe og detaljerte bilder.

Ultravidvinkelkameraet kan forresten også ta opp makroer. Objekter kan fokuseres med autofokus, men dette fungerer ikke alltid pålitelig.

frontkamera

HONOR Magic 12 Pros 4 MP frontkamera er et godt eksempel på at du ikke trenger et enormt megapikselantall for god bildekvalitet. Selfiene imponerer med sin naturlige farge, skarpheten er imponerende og detaljer er godt synlige.

For å flytte flere personer inn i bildeområdet kan 0.6x eller 0.8x velges som forstørrelse. I portrettmodus er forgrunnen pent atskilt fra bakgrunnen. Uskarphet-effekten er behagelig myk.

videofunksjoner

Videografer kan slippe dampen med HONOR Magic 4 Pro. Smarttelefonen tar opp i maksimalt 4K60 (16:9 eller 21:9) og tilbyr en rekke profesjonelle videofunksjoner. I tillegg til den vanlige videomodusen er det en "filmmodus" som inkluderer spesielle filmatiske funksjoner. Modusen tilbyr blant annet en saktefilm-effekt, tillater 4K HDR-opptak, det er åtte ferdiglagde LUT-er å velge mellom som gir videoopptaket et spesielt filmutseende gjennom fargegradering og HONOR har til og med integrert en LOG-modus som er i 10-bit ved 4K24 /30/60.

Videoopptakskvaliteten er på ingen måte dårligere enn bildekvaliteten. Hovedkameraets elektroniske bildestabilisering fungerer bra. Med et sveip kan du bytte mellom kameraene mens opptaket pågår. Men bare i 4K30 eller 1080p30. Hvis du bytter til periskopkameraet, hopper det til 5x forstørrelse i stedet for den opprinnelige 3.5x forstørrelsen. Hvorfor HONOR bestemte seg for å gjøre dette hoppet er uklart.

HONOR Magic 4 Pro: Batteri

HONOR Magic 4 Pro-batteriet har en kapasitet på 4600 mAh. En typisk, men ikke enestående batteristørrelse. I gjennomsnitt varer batteriet ca 1 1/2 dag.

HONOR Magic 4 Pro 100W trådløs lading

Det trådløse stativet lades helt opp på 40 minutter.

Med en passende hurtiglader kan smarttelefonen lades med opptil 100 watt. Det betyr fra 0 til 100 prosent på bare 30 minutter.

I tillegg til kablet lading, støtter HONOR Magic 4 Pro også trådløs lading. Og det også med en ladehastighet på opptil 100 watt. Full lading tar ca 40 minutter. Den trådløse laderen er tilgjengelig som ekstrautstyr. For å oppnå hele 100 watts effekt må den kobles til en 135 watts strømforsyning, som HONOR tilbyr som en ekstra mulighet for kjøp. Hvis du kobler til laderen som følger med i leveransen, vil den "bare" lade med 80 watt.

HONOR Magic 4 Pro Review Header

Honor Magic4 Pro

9
rangering
positiv

Moderne design
IP68 sertifisering
Lyssterk LTPO-skjerm med god fargegjengivelse
God ytelse i hverdagen og i mobilspill
Hoved- og frontkamera med god opptakskvalitet
Mange kamerafunksjoner
3D ansiktsgjenkjenning
Gjeldende tilkoblingsstandarder (5G, WiFi6, Bluetooth 5.2)
Kraftig høyttaler
100W trådløs lading

negative

SD 8 Gen 1 termisk struping
Dynamisk skjermoppdatering trenger finjustering
Ultravidvinkelkamera under dårlige lysforhold
Batterilevetiden kan bli bedre

Konklusjon

Etter at HONOR Magic 3-serien ikke kom til Europa, er vi desto mer fornøyd med at den kinesiske smarttelefonprodusenten varsler sitt flaggskip-comeback i Europa med HONOR Magic 4 Pro.

HONOR-flaggskipet scorer imponerende på alle områder. 120 Hz LTPO-skjermen er en av de beste i sitt slag og etterlater mange like prisede konkurrenter. Ytelsen er på et høyt nivå til tross for streng termisk struping, slik at alle aktuelle apper og mobilspill for tiden kjører knirkefritt med den.

Kameraene utgjør en funksjonell pakke som pålitelig støtter fotografer og videografer i alle situasjoner. Tilkobling er også alt i det grønne. Telefoning og mobilsurfing fungerer perfekt takket være de nyeste tilkoblingsstandardene. Til slutt tilbyr smarttelefonen også lynrask (trådløs) hurtiglading, som enheten kan lades helt opp med på kun 30 minutter.

Selvfølgelig er HONOR Magic 4 Pro ikke en "jack of all trades". En del finjustering er fortsatt nødvendig på programvaresiden, spesielt med tanke på automatisk justering av skjermoppdateringen eller den strenge minnehåndteringen. På maskinvaresiden kunne du ha fått mer ut av ultravidvinkelkameraet og installert et større batteri i enheten, noe som øker gjennomsnittlig kjøretid til 2 dager.

Likevel er HONOR Magic 4 Pro en vellykket high-end smarttelefon som vi kan anbefale med god samvittighet.

Sjekk priser
856,51 €
988,62 €
Timo Altmeyer avatar
forfatter

Timo er grunnleggeren av techreviewer.de og en ekte teknologiekspert. Fra smarttelefoner til e-sykler, fra hjemmekino til smarte hjem, han har alltid fingeren på pulsen til de siste trendene.

4 kommentarer

4 kommentarer

  1. Morty

    5. Juni 2022 10 til: 54

    Jeg forstår ikke denne trenden med de buede skjermene. Det gir bare flere ulemper enn fordeler. Magic 4 med flat skjerm og jeg ville ha revurdert. Men sånn, nei takk.

  2. Steffen Ebricht

    15. Juni 2022 18 til: 02

    Hei, jeg kjøpte Magic 4 Pro i begynnelsen av juni basert på din anbefaling, og så langt er jeg veldig fornøyd med enheten. I testen din nevner du Magic UI 6.0.0.129-oppdateringen, som jeg bare ikke vil komme gjennom. Poengsummen min er fortsatt 124. Hvordan får jeg den høyere versjonen? Kan du hjelpe meg med dette?

    • Timo admin

      15. Juni 2022 20 til: 05

      Hei Steffen, har du prøvd en restart? Det er også viktig at et SIM-kort er satt inn. Hvis du har satt inn en og den ikke fungerer, prøv et SIM-kort fra en annen leverandør. Alternativt kan du prøve å koble til et annet land via en VPN.

      • Steffen Ebricht

        16. Juni 2022 19 til: 25

        Hei Timo, takk for tipset. Etter at jeg byttet ut SIM-kortet mitt med min kones SIM-kort, klarte jeg å installere oppdateringen. Takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Erforderliche Felder sind mit * merket

Mer fra HONOR
oversikt
produsenten

ÆRE

Modell

Honor Magic4 Pro

Spezifikationen

 Prosessor og minne 
CPU: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
GPU: Adreno 730
RAM: 8GB LPDDR5
Internt minne: 256GB UFS3.1
Minneforlengelse: nei

 Vise 
Vis diagonal: 6,81 inches
Skjermoppløsning: 2848 x 1312 piksler
Skjermfrekvens: 120 Hz
Display lysstyrke: 1000 nit
Skjermtype: OLED (LTPO)
Skjermbeskytter: Ukjent
Samplingsfrekvens: 360 Hz
annet:
*HDR10+
*MEMC
*1920Hz PWM
*IMAX forbedret

 Kameraer 
Hovedkamera: 50 MP Sony IMX766 (f / 1.8 blenderåpning)
Ultravidvinkelkamera: 50 MP (122° f/2.2 blenderåpning)
Periskopkamera: 64 MP (f/3.5 blenderåpning, 90 mm periskop, 3,5x optisk zoom, OIS)
Dybdekamera: TOF 3D
flimmersensor

Kamera foran: 12 MP (f / 2.4 blenderåpning)

 nettverk 
Dual SIM: Ja
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nei.

GSM: 800/850/900/1800/1900
WCDMA: B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B17/B18/B19/B20/B26/B28b/B28a
TDD LTE: B34/B38/B39/B40/B41
5G NSA/SA: n1/n3/n5/n8/n28b/n28a/n38/n41/n77/n78/n79

 trådløs 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ja
NFC: Ja

 sensorer 
* Omgivelseslyssensor
* Akselerometer
* Nærhet Sensor
* E-Compass
* gyroskop
* Fingeravtrykkssensor (in-display)
*Infrarød sender

 akkumulator 
Batteri: 4.600 mAh
Hurtigladningsfunksjon: 100 Watt
Qi-lading: 100 watt

 Andre 
Operativsystem: Android 12 (MagicUI 6)
Lyd: stereohøyttalere
Tilkobling: USB-C
Størrelse: 163,6 x 74,7 x 9,15 mm
Vekt: 215 g