Kontakt med oss

Hei, hva leter du etter?

Huami Amazfit Stratos test

Huami Amazfit Stratos Review - Sports Smartwatch 2 / 2S

Oppdatert av Timo Altmeyer på 3. Mars 2024

Amazfit Stratos er den nåværende smartwatch av den kinesiske produsenten Huami, som også produserer slitasje til Xiaomi. I tillegg til en stilig design, er Sport Smartwatch utstyrt med alle slags sportsfunksjoner. I mellomtiden kunne vi se nærmere på den nye Huami Amazfit smartwatch 2 eller Stratos. Mer i den følgende anmeldelsen!

8.5
Vår vurdering

Amazfit Stratos (Smartwatch 2 / 2S)

Amazfit Stratos, noen ganger også å finne under navnet Amazfit Sport Smartwatch 2, ble offisielt utgitt i Kina 12. desember 2017. Smartklokken ble utgitt i en standard- og en premiumversjon. Smartklokken er produsert av den kinesiske bærbare produsenten Huami, som blant annet også lager bærbare produkter til Xiaomi.

En internasjonal versjon av sportssmartklokken ble utgitt i slutten av februar 2018. Apper spesielt beregnet på det kinesiske markedet er fjernet og brukergrensesnittet er tilpasset på flere språk.

Design, håndverk og levering

Standard modell vs. Premium-modellen

Før vi ser på alle funksjonene til smartklokken, la oss først se på forskjellen mellom de to kinesiske modellene og den internasjonalt utgitte Amazfit Stratos. I Kina ble standardmodellen publisert under navnet Amazfit Smartwatch 2, premiummodellen som Amazfit Smartwatch 2S. De eneste forskjellene mellom de to versjonene er displayglasset og klokkeremmen. Standardmodellen bruker et konvensjonelt, herdet glass og et silikonarmbånd. Premium-modellen bruker derimot safirglass og en lærreim. Klokkeremmen er utskiftbar på begge modeller.

 Smartklokken dukket opp internasjonalt som Amazfit Stratos. Dette er den kinesiske standardmodellen med et tilpasset brukergrensesnitt. En premiumvariant er ikke gitt ut for det internasjonale markedet!

Xiaomi Amazfit Stratos fra siden

se saken

Designet på den nye Amazfit Smartwatch er helt annerledes enn designet på  Amazfit Tempo . Samlet ser klokkesaken til Amazfit Smartwatch 2 mye mer massiv ut, men er fortsatt basert på en sporty stil. Huset er laget av karbonfiberarmert plast i det typiske karbonutseendet. Diameteren er 4.8 cm, høyden 1.5 cm og vekten til smartklokken inkludert klokkerem er nøyaktig 60g.

På toppen er den transflekterende skjermen med en 1.34 tommers diagonal. Skjermen er omgitt av en elegant keramisk ramme. Amazfit Stratos kan kontrolleres aktivt via tre rustfrie stålknapper (316L) plassert på siden. Den 4-pinners ladekontakten og den litt utstikkende pulssensoren er plassert på undersiden. Smartklokken kan ikke åpnes, slik at det ikke er mulig å få tilgang til batteriet eller den interne maskinvaren.

Amazfit Smartwatch 2 front med skjerm

En klar fordel i forhold til den forrige modellen er klassifiseringen (beskyttelsesklasse IP68) som vanntett opp til 5 bar (5 ATM / 50 meter). Under normale forhold er det dermed mulig å dusje, svømme og dykke med smartklokken.

Urrem og byggekvalitet

Silikonarmbåndet kan justeres i størrelse i 15 trinn og lukkes med en pin-spenne. Båndlengden er 20 cm, båndbredden er 22 mm. En rask frigjøring gjør det enkelt å bytte armbånd.

Behandlingskvaliteten på den faktiske smartklokken er ingenting å klage på. Klokkeremmen, som viser lette tegn på slitasje etter bare noen få uker, blir imidlertid kritisert. I tillegg til Amazfit Smartwatch 2 inkluderer leveringsomfanget en ladestasjon med USB-tilkoblingsalternativ og en brukerhåndbok.

Amazfit Stratos inkludert

Vise

"Transflektiv visning"

Fargeskjermen har en diagonal på 1.34 tommer. Oppløsningen er 320 x 300 piksler. I likhet med skjermen til Amazfit Pace, bruker også nye Amazfit Smartwatch 2 en såkalt "transflektiv skjerm". Denne typen skjerm har ikke bakgrunnsbelysning og reflekterer innfallende lys. Displayet er alltid aktivt som "Always-On" slik at displayet ikke trenger å være slått på for å lese tiden.

Ytterligere fordeler med en transflekterende skjerm er fremfor alt den spesielt gode lesbarheten i solskinn og det lave energiforbruket. Imidlertid er det også ulemper, som en relativt lav synsvinkelsstabilitet og for det meste blek fargegjengivelse. Utstyrt med en berøringsskjerm, kan smartklokken betjenes ikke bare via kontrollknappene på siden, men også direkte via skjermen.

Amazfit Smartwatch 2 skjerm

Den transflekterende skjermen overbeviser i testen. Spesielt i solskinn eller direkte lys er visning av Amazfit Smartwatch 2 svært lesbar. Smartwatches med vanlig LCD eller AMOLED-skjerm er Stratos foran. I svake lysforhold, reduseres lesbarheten.

bakgrunnsbelysning

For å kunne bruke smartklokken i mørket, er skjermen også utstyrt med bakgrunnsbelysning som aktiveres ved å trykke på en knapp eller ved å løfte armen. En sensor for omgivende lys, som er plassert under skjermen, regulerer lysstyrken på bakgrunnsbelysningen i henhold til det omgivende lyset. Det du også må tåle er de til tider bleke fargene som ser mer eller mindre sterke ut avhengig av forekomst av lys. Betjeningen via den lille berøringsskjermen fungerer bra. Oppføringer og sveipebevegelser gjenkjennes nøyaktig.

Skjerm fra siden

skjermbeskytter

Skjermen på Amazfit Smartwatch 2 er beskyttet av et herdet glass. Premium-modellen (Smartwatch 2S) bruker safirglass av høyere kvalitet. I en test på flere uker viste det konvensjonelle, herdede glasset seg å være ekstremt ripebestandig og støtsikkert. Smartklokken overlevde til og med et utilsiktet fall fra 1.5 meter uskadet.

maskinvare

Det interne maskinvareutstyret til Amazfit Stratos skiller seg ikke fra den forrige modellen. Huami fortsetter å stole på en dual-core prosessor som klokker på opptil 1.2 GHz, 512 MB RAM og 4 GB flashminne. Systemet tar allerede opp hele 2 GB internt flashminne, og det er grunnen til at brukeren bare har 2 GB gjenværende lagringsplass. Det er ingen mulighet for utvidelse av minne!

 Ytterligere maskinvarefunksjoner er en WiFi-modul (802.11 b / g), en Bluetooth 4.0-modul, en GPS-modul, en PPG-pulssensor, en akselerasjonssensor, et gyroskop, en magnetisk sensor, et barometer og en omgivende lyssensor.

bunn

idriftsettelse

Før du bestemmer deg for Amazfit Stratos, bør du være oppmerksom på at Smartwatch opprinnelig ble utgitt for det kinesiske markedet. Smartklokken har også vært tilgjengelig i en internasjonal versjon siden slutten av februar. Før du kjøper, bør du være oppmerksom på hvilken versjon du velger. Den kinesiske modellen er vanligvis billigere, men tilbyr også bare et kinesisk brukergrensesnitt. Med kunnskap kan imidlertid en kinesisk modell også konverteres til en internasjonal modell med et flerspråklig brukergrensesnitt på programvaresiden!

Amazfit Watch app

For å starte smartklokken trenger du Amazfit Watch-appen, som er tilgjengelig for både Android- og iOS-mobilenheter. En ulempe med kinesiske Stratos er at Amazfit Watch-appen som er tilgjengelig i de respektive appbutikkene i dette landet ennå ikke støtter den kinesiske Amazfit Smartwatch 2. Du finner en lenke til den kinesiske Amazfit-appen her: app.mi.com

Selve appen tilpasser seg systemsystemet og er helt tilgjengelig på engelsk på en smarttelefon med tysk språkinnstilling. Det kreves en Mi-konto for å bruke appen. Forbindelsen mellom appen og smartklokken er via Bluetooth. En QR-kode med tilkoblingsdataene, som vises på smartklokken og leses ut via Amazfit Watch-appen, gjør det lettere å opprette en forbindelse.

Blinker egendefinert ROM? Her instruksjonene!

 Oppdatering: Ressursrike utviklere har nå gitt ut flerspråklige tilpassede ROM-er. Den såkalte "StratOS" ROM og "STRATOSfied" ROM oversetter brukergrensesnittet til tysk, engelsk og andre språk. Følgende trinn er nødvendige for å blinke. 

  1. Last ned og installer ADB- og Fastboot-driverne. Du finner generelt gyldige drivere på nettet.
  2. Koble smartklokken til PC-en. Åpne Windows ledetekst (CMD) og gå til ADB-mappen med "cd". Ved å skrive inn “adb-enheter” kan du se om Smartwatch har blitt gjenkjent riktig. Med "adb reboot bootloader" bytter du til hurtigstartmodus. Skriv deretter inn "fastboot getvar all" for å lese opp alle parametrene. Lagre parametrene for neste trinn.
  3. Gå til siden unlockamazfit.com og følg trinnene der for å låse opp bootloaderen. Du må oppgi noen av parameterne som tidligere ble oppringt på siden. Vent nå til du mottar en e-post med en tilsvarende opplåsningskode. I Windows-kommandolinjen og med Fastboot-modus aktiv, skriv inn "fastboot oem unlock" etterfulgt av opplåsningskoden. Med "fastboot getvar ulåst" kan du sjekke om bootloaderen din er ulåst.
  4. Last inn STRATOSfied (link) eller StratOS ROM (link) ned. Etter nedlasting pakker du ut alle filene fra ROM-en du har valgt til ADB-katalogen din.
  5.  For StratOS: Dobbeltklikk på "Install.bat" for å starte installasjonsprosessen. Prosessen tar vanligvis 8 til 10 minutter. Smartklokken må forbli koblet til PC-en! Når den er startet, er smartklokken standard på italiensk. Innenfor innstillingene kan du også velge engelsk som systemspråk.
  6.  For STRATOSfied: Hvis du har bestemt deg for STRATOSfied, må du bruke "adb push" for å kopiere alle filene til sdcard-katalogen på smartklokken. Med "adb root" bytter du til root-modus. Bytt deretter til et rotskall med "adb-skall". Skriv inn "cd /sdcard/; sh start_update.sh" for å starte installasjonsprosessen.

Funksjoner av Amazfit Smartwatch 2

Etter at vi har håndtert maskinvaren, la oss se nærmere på rekkevidden til funksjonene til smartklokken. I motsetning til mange andre Kina-smartklokker, som stort sett er utstyrt med en innfødt Android og dermed tillater installasjon av ytterligere apper, er systemet til alle Amazfit-klokker stort sett lukket.

Det du ser er det du får - dvs. alle "apps" eller funksjoner er permanent integrert i systemet. Ikke desto mindre tilbyr Amazfit brukergrensesnitt alle nødvendige sports- og daglige funksjoner for å gjøre Amazfit Stratos til en hverdagsleder. Strukturen til brukergrensesnittet er klart, selv om du først må gjøre deg kjent med de mange funksjonene og innstillingsalternativene i begynnelsen. Utførelsen av brukergrensesnittet er akseptabelt. Mindre kleshengere eller mindre flytende animasjoner er mulige!

Pedometer og sportsaktiviteter

Amazfit Smartwatch 2 kombinerer smart design av et hverdags armbåndsur med funksjonene til en sportsbar. Selvfølgelig er de mange sportsfunksjonene, som blant annet samler et bredt utvalg av brukerdata i kombinasjon med en trinnteller, en pulssensor og GPS, avgjørende. Du kan velge mellom totalt 11 forskjellige aktiviteter. Her er en oversikt:

  • Running (utendørs)
  • Turgåing (Utendørs)
  • Sykling
  • Svømming (svømmebasseng)
  • Svømming (åpent vann)
  • Running (innendørs)
  • Sykling (innendørs)
  • elliptisk trener
  • fjellklatring
  • Trail Running
  • Triathlon

trening moduser

Hver sportsaktivitet tilbyr forskjellige treningsmåter og innstillingsalternativer. Blant annet kan treningsenheter som er anbefalt av klokken startes, og du kan også lage dine egne treningsenheter innenfor Amazfit-appen. Treningsmål per enhet kan spesifiseres i avstand, kalorier, tid eller treningseffekt (TE). De forskjellige innstillingsalternativene er preget av det faktum at det for eksempel kan angis en bassenglengde for svømmeaktiviteter, eller at geodata kan importeres som GPX for gang- og løpeaktiviteter for å kunne gå en spesifisert rute.

sport

GPS og utendørs sport

Hvis du starter en utendørs sportsaktivitet, prøver smartklokken først å finne en GPS-løsning. Dette muliggjør enda mer presis datainnsamling. Men hvis du valgte den kinesiske modellen til Amazfit Stratos, mangler klokken europeiske kartdata. I evalueringen får du ruten, men det er ingen kartvisning (se skjermbilde)! Så snart smartklokken også kan kobles til den internasjonale Amazfit-appen, vil tilsvarende kartdata sannsynligvis sendes inn senere.

skritteller

I tillegg til sportsaktiviteter registrerer smartklokken også hverdagsbevegelse. De daglige trinnene telles ved hjelp av en trinnteller. Et daglig mål kan settes individuelt. Avstanden som er tilbakelagt og kaloriforbrenningen bestemmes også fra trinnene. Stegetelleren er overbevisende i praksis. Trinngjenkjenningen er presis. Feil målinger på grunn av bilkjøring eller andre aktiviteter som ikke representerer en trinnbevegelse forekommer ikke.

Hjertefrekvensmåler og sovemonitor

En kombinasjon av fotodiode og LED er plassert på undersiden av smartklokken for pulsmåling. Sensoren måler blodstrømmen under huden, noe som gjenspeiler den nåværende pulsen. I tillegg til en enkelt måling er også en intervallmåling og en kontinuerlig måling mulig. Nøyaktigheten til en optisk pulsmåling må alltid sees kritisk.

 I testen var nøyaktigheten til pulssensoren mindre overbevisende. En nøyaktig hjerterytme måles når pasienten er inaktiv, men resultatene er betydelig forskjellige når pasienten er under tung belastning. I hvor stor grad Huami vil ta seg av denne måling unøyaktighet gjenstår å se. Andre brukere rapporterer lignende problemer. Smartklokken kan også kobles til et hjertefrekvensbrystbelte for større målenøyaktighet!

Søvnmonitoren på Amazfit Smartwatch 2 aktiveres automatisk og kan ikke justeres manuelt. Blant annet blir data samlet inn i tide for å sovne og våkne og de forskjellige faser av søvn. Oppdagelsen av de enkelte søvntidene fungerte ganske bra i testen. Det krever imidlertid å bli vant til å gå i dvale med et ganske stort armbåndsur.

Værforhold og GPS

For å holde deg oppdatert på været, tilbyr brukergrensesnittet en 5-dagers værmelding. Den respektive plasseringen og temperaturenheten kan justeres i Amazfit-appen. Gjeldende vær vises med maksimums- og minimumstemperatur.

Vær og hjertefrekvens

Som nevnt tidligere er klokken også utstyrt med en GPS-modul. Klokken finner en GPS-løsning ganske raskt. Et e-kompass, som også er tilgjengelig, muliggjør presis reproduksjon av kardinalretningen. Amazfit Stratos gir blant annet andre og også sannsynlige måledata for lufttrykk og høyde over havet.

Musikk, vekkerklokke og treningsplan

Med den integrerte musikkspilleren kan smartklokken også brukes til å spille musikk. Nesten 2.56 GB gjenværende minne er tilgjengelig for dette, som regelmessig er tilstrekkelig for 500 sanger. Koblet til en PC, kan musikkspor kopieres til minnet på smartklokken og spilles via tilkoblede Bluetooth-hodetelefoner. Det er ingen radiofunksjon!

Alarmfunksjonen er sammenlignbar med vekkerklokken på en smarttelefon. Ulike profiler kan opprettes, og det er også en slumrefunksjon. En vibrasjon fra Smartwatch representerer alarmen. Vibrasjonsstyrken kan stilles inn i 3 nivåer (myk, mild, sterk). Det er ingen smart våkningsfunksjon som automatisk vekker deg basert på søvnfasen.

"Treningsplan" -modusen tilbyr 5 forskjellige treningsplaner for nybegynnere og profesjonelle over flere uker (56 dager). Hvis du aktiverer en treningsplan, får du daglige retningslinjer for fysisk aktivitet.

Stoppeklokke, timer og Mi Home

En klassisk stoppfunksjon med deltidsvisning er også tilgjengelig som en app. Individuelle eller spesifiserte tidsperioder kan måles ved hjelp av en tidtaker. "Mi Home" er også integrert, som kan brukes til å kontrollere forskjellige produkter fra Xiaomi-økosystemet (f.eks. Lamper).

Trykk på varsler, skjermopplåsing og andre

Smartklokken kan motta push-varsler fra en mobilenhet som er koblet til via Bluetooth. Hvis du for eksempel mottar et appvarsel (WhatsApp eller Facebook, en samtale eller en SMS), vil du bli varslet direkte via klokken. Varslingsinnholdet (tekst + emojis), inkludert flere meldinger, vises leselig. Det er ingen måte å svare direkte via smartklokken! Hvilken app som har lov til å sende varsler til klokken, kan angis i Amazfit-appen.

Oversikt og varsler

Skjermopplåsingsfunksjonen gjør at smartklokken kan brukes som en sikker opplåsingsenhet. Stratos kan settes opp som en pålitelig Bluetooth-enhet i sikkerhetsinnstillingene til den mobile enheten. Hvis du nå er i nærheten av den mobile enheten som klokker, trenger du ikke PIN, mønster eller passord for å låse den opp.

Smartklokken mottar offisielle oppdateringer via den integrerte WiFi-modulen. For reisende tilbyr klokken en flymodus slik at Amazfit Smartwatch 2 også kan brukes på flyet.

Amazfit Watch app

Administrasjonen av smartklokken og dataene den samler inn skjer via Amazfit-appen. Startskjermen gir informasjon om gjeldende antall trinn, batteri, hjertefrekvens og søvn.

sport sammendrag

Fanen "Sport" tar deg til sportsoversikten. Her kan sporede sportsaktiviteter vises med informasjon om varighet, gjennomsnittlig hjertefrekvens, tilbakelagt avstand, trinn og kaloriforbrenning. Sportsaktivitetene kan filtreres etter dager, uker og måneder, samt i henhold til den respektive aktiviteten. Hvis du klikker på en sportsaktivitet, får du en detaljert oversikt over de respektive måledataene.

profil

Smartwatch og app-innstillinger kan gjøres via "Me" -fanen, og personlige VO2max- og EPOC-parametere kan hentes. Widgetarrangementet kan for eksempel justeres i innstillingene. I tillegg er det innstillingsalternativer for sanntidsregistrering av individuelle sportsaktiviteter, samt innstillinger for vær og varsling. Ved hjelp av en integrert filbehandling har du tilgang til klokkens filsystem.

se Faces

 Watchfaces kan lastes ned fra en butikk som også er integrert i appen. Imidlertid fungerte butikken egentlig ikke i testen. Alternativt kan du velge mellom 14 forhåndsinstallerte digitale og analoge urskiver. Bakgrunnsbildene til individuelle urskiver kan byttes ut mot dine egne bilder. Egne urskiver kan lastes opp i .wfz-formatet.

Samlet sett er appen tydelig strukturert og tilbyr mange alternativer for administrasjon og innstilling. En synkronisering med Strava er ennå ikke mulig med den kinesiske Stratos Smartwatch, da den kinesiske Amazfit-appen, i motsetning til den internasjonale motparten, ikke tillater ekstern synkronisering av dataene. Imidlertid støttes synkronisering med Mi Fit-appen!

akkumulator

Batterikapasiteten er gitt av Huami som 280 mAh, som også tilsvarer den målte verdien. Kjøretiden skal være rundt 30 dager med daglig fysisk aktivitet på 5 minutter og konstant mottak av pushvarsler. Med aktiv GPS og automatisk pulsregistrering reduseres kjøretiden til 35 timer (informasjon ifølge Huami).

Amazfit batteri

I praksis vil Stratos løpe i rundt 3 dager. Denne verdien kommer fra en aktivert pulsmåling, regelmessig mottak av varsler og et daglig 45-minutters sportsprogram med aktivert GPS. Smartklokken er koblet til 4-pinners ladestasjon for lading. I testen viste ladestasjonen seg å være stiv, og det var derfor smartklokken bokstavelig talt måtte presses inn i kaien. En full batterilading tar to timer.

Gjennomgang

 Huami er et selskap grunnlagt i 2014 som spesialiserer seg på smarte bærbare produkter og er nå en av verdens største bærbare produsenter. Huami var mest kjent som produsent av  Xiaomi My Band 2  og også andre Xiaomi wearables, hvorav de fleste er produsert av Huami og distribuert av Xiaomi. Produsenten har sitt eget produktsortiment under navnet “Amazfit”, som er preget av velutstyrte smartbånd og smartklokker av høy kvalitet. De  Amazfit Tempo  var den første Huami smartwatchen som vi også testet og var overbevisende av den transflekterende skjermen, den frodige funksjonaliteten og langvarig batterilevetid. Andre Huami wearables i de siste månedene er  Amazfit Bip , et billig alternativ til  Amazfit Tempo , så vel som Mi Band Alternative  Amazfit Arc .

Huami Amazfit Stratos test

Amazfit Sport Smartwatch 2 / 2S (Kina) Amazfit Stratos (global)

8.5
rangering
positiv

Hverdagsdesign
Godt håndverk
IP68 vannbeskyttelse
Omfattende sportsfunksjoner
GPS, WiFi og Bluetooth
Transfektiv skjerm
Nøyaktig skritteller
Omfattende app
Tallrike klokkefjes
Akseptabel batterilevetid

negative

Se band med rask slitasje
Pulsmåling med behov for forbedring
Mindre ytelse synker

Konklusjon

Huami Amazfit Smartwatch 2 er en av de mest funksjonelt omfattende sportsdraktene på markedet. Med totalt 11 forskjellige sportsaktiviteter og mange individuelle innstillingsalternativer, er smartwatch allsidig. Pedometeret imponerer med sin presise trinns deteksjon. Nøyaktigheten av hjertefrekvensmåling er imidlertid behov for forbedring.

Selv som en daglig klokke, gjør Amazfit Stratos en god figur. Huami kombinerer smart en sporty og elegant klokke design. Gjennom det transflekterende "alltid-på" displayet, er klokken til enhver tid leselig. Ulike og selvopprettede klokker gir mer variasjon.

I direkte sammenligning med Amazfit-tempoet er Amazfit Stratos imidlertid mye mer av en designoppgradering. Maskinvaren har forblitt identisk med forgjengeren, og det er bare noen få nye funksjoner på programvaren. For Amazfit Stratos, tydeligvis IP68 vannbeskyttelse snakker, og derfor er Stratos også egnet for svømming.

Timo Altmeyer avatar
forfatter

Timo er grunnleggeren av techreviewer.de og en ekte teknologiekspert. Fra smarttelefoner til e-sykler, fra hjemmekino til smarte hjem, han har alltid fingeren på pulsen til de siste trendene.

29 kommentarer

29 kommentarer

  1. Reyni

    6. Desember 2017 14 til: 41

    Forhåpentligvis kommer det med Android Wear.

    • Timo admin

      7. Desember 2017 18 til: 21

      Det er ganske lite sannsynlig, selv om de første Kina-smartklokkene med Android Wear nylig har dukket opp (se Ticwatch S&E). Men den 12. vil vi vite mer sikkert;).

  2. Bernd

    12. Desember 2017 15 til: 26

    Så dette er bare et tempo i det andre designet? Jeg ville ha likt en oppgradering på maskinvaren. På en eller annen måte skuffer hele, men designen jeg liker bedre enn tempoet. Jeg blir først med min gamle og deretter bytt til dette, så snart du kan starte noe med fastvaren.

    Hilsen

    • Timo admin

      12. Desember 2017 15 til: 49

      Hei Bernd, ja det nye Amazfit Smartwatch er mer av en design og programvareoppgradering. Jeg er også nysgjerrig på hva som er mulig med den nye fastvaren og hvordan Amazfit App 2.0 vil avvike fra sin forgjenger.

  3. jens

    12. Desember 2017 20 til: 57

    Hei Timo, jeg likte testen din for tempo mye. Vil du også teste den nye? Jeg spør, fordi da bestiller jeg her i det kommende året og her vil gi den gamle til min kone ??

    • Timo admin

      13. Desember 2017 20 til: 22

      Hei Jens, sikkert, så snart Smartwatch er tilgjengelig, vil jeg prøve å få en kopi. Det vil mest sannsynlig være i februar til anmeldelsen går online.

  4. Thomas

    21. Desember 2017 10 til: 35

    Hei, hvordan bruker du Stratos? Har det en bezel som Samsung Watch eller hvordan kan jeg forestille meg?

    • Timo admin

      10. Mars 2018 18 til: 44

      Hei Thomas, smartwatchen drives bare via displayet og sidekontrollknappene.

  5. Marcel

    10. Mars 2018 18 til: 13

    Har Huami Amazfit 2 (Stratos) en innebygd mikrofon eller høyttaler? (Selv om det ikke er noen programvare for øyeblikket)

  6. Heike

    21. Mars 2018 15 til: 28

    Er du sikker på å 100% at jeg kan koble til (eller selv med PolarOH1 = pulssensoren) via Bluetooth LE Stratos med en ekstern puls brystbelte? Og hvordan fungerer det? Trenger jeg først å ringe en sportsfunksjon og deretter parre den? Takk på forhånd.

    • Timo admin

      21. Mars 2018 17 til: 49

      Hei Heike, hvis du velger et sportsprogram og går til Innstillinger kan du legge til "Tilbehør". Jeg vet ikke om hver brystreim er støttet. Det fungerte i hvert fall med en Wahoo-bryststropp. Ifølge produsenten er det eneste kravet at stroppen støtter Bluetooth.

      • Heike

        21. Mars 2018 20 til: 05

        Hei Timo. Merci for det super raske svaret.

  7. Thorsten

    31. Mars 2018 08 til: 27

    Kan jeg importere en gpx-fil og bruke den i treningsrekordet for å navigere? kan man eksportere de registrerte treningsdataene dersom det er noe dataformat og hjertefrekvensen med den.

    • Timo admin

      1. April 2018 11 til: 08

      Hei Thorsten, ja du kan importere GPX-filer ved å koble klokken til PC-en og kopiere GPX-filen til "gpxdata"-mappen. Ruten vises på klokken og du kan deretter gå den avhengig av sportsaktiviteten. Eksportering av ruter som GPX fungerer også. Pulsen er inkludert.

      • Thorsten

        3. April 2018 19 til: 42

        Takk for det detaljerte svaret, men jeg har fortsatt et spørsmål. Har klokken en Auto Stop-funksjon som kan slås på og av?

  8. Rene

    14. April 2018 23 til: 47

    Jeg må stille følgende spørsmål. Er klokken CE-sertifisert slik at det ikke er noen problemer med importen av plikten. Klokken er tilgjengelig på de kjente nettstedene til gode priser, og jeg er interessert. Imidlertid har jeg noe å bekymre meg for med et blås 140-160 Euro bare så satt i sanden. Dessverre kan jeg ikke finne noen direkte informasjon om sertifiseringen for dette klokken. Har du mulighet til å gi meg mer informasjon? Med vennlig hilsen

    • Timo admin

      17. April 2018 22 til: 01

      Hei Rene, den kinesiske modellen har ikke CE-merke. Varianten som selges som "International" har et CE-merke på emballasjen og rett på baksiden av klokken.

      • Julia

        11. September 2018 00 til: 38

        Hei, betyr det at hvis jeg kjøper den engelske versjonen via Gearbest, må jeg ikke betale skatt?

  9. Michael

    19. April 2018 19 til: 28

    Hei, hvordan er det når jeg har Spotify på telefonen, kan jeg styre den med klokken? Hva med om jeg allerede har Bluetooth-hodetelefoner på telefonen min? Så er klokken sovende?

  10. Guido

    20. Juni 2018 17 til: 44

    Jeg har brukt STRATOS 2 (amerikansk versjon) i 1 uke og er veldig fornøyd. Den daglige treningen for løping, sykling og svømming registreres nøyaktig og alle data kan nås og redigeres i STRAVA.
    I starten av en aktivitet finner GPS-en raskt et signal og ruteregistreringen er mye mer nøyaktig enn for eksempel med en iPhone 7!
    Etter min mening er batterilevetiden for en sportsklokke enestående: med 24-timers pulsmåling, ca 2-3 timer trening (løping og svømming) med GPS og nattesøvntracker, varer batteriet i ca 36 timer til jeg slår av.
    Alle meldinger signaliseres på dagtid og telefonsamtaler signaliseres med behagelige vibrasjoner.
    Mens jeg løper parer jeg et Bluetooth-headset og av og til en HF-sensor – begge fungerer pålitelig og uten problemer.
    Betjeningen av STRATOS 2 er intuitiv og, takket være den svært presise berøringsskjermen, mye mer behagelig enn med en Garmin Fenix.
    Og den betydelig lavere vekten sammenlignet med Garmin gjør STRATOS 2 til det ideelle treningsapparatet for meg.
    Jeg kan ikke bekrefte den ofte beklagede slitasjen på armbåndet, noe som ville vært tvilsomt etter 1 uke.

    • Timo admin

      20. Juni 2018 17 til: 54

      Hei Guido, takk for din anmeldelse.

  11. Lewis

    11. September 2018 15 til: 56

    høydemåler; Dette fungerer når terrengsykling og han teller beløpet drevet (en fradragsavgang) takk

  12. Jenny

    28. September 2018 22 til: 54

    Hei Timo, takk for detaljert gjennomgang. Jeg liker Amazfit Stratos, og derfor teller jeg klokken blant mine nåværende favoritter. Men jeg har noen spørsmål. Jeg håper du kan hjelpe meg med min beslutning.
    1. Jeg leser ofte noe om en Stratos 2. Er det forskjellige modeller av klokken eller til og med en etterfølger?
    2. Er det lett å bytte urremmen?
    3. Virkelig vanntett?
    4. Kan jeg bruke Stratos for å lytte til musikk?

    Det ville være for nå. Ville være fint å høre fra deg.
    LG Jenny

    • Timo admin

      29. September 2018 13 til: 29

      Hei Jenny, jeg kan svare på dine spørsmål med glede.
      1. Det er ingen Stratos 2. I Kina ble klokken utgitt som "Amazfit Sport Smartwatch 2". Noen mindre godt undersøkte nettsteder blander ganske enkelt begge navnene, og det er derfor slik feilinformasjon oppstår.
      2. Ja, du kan enkelt bytte armbåndet. Armbåndet er festet med en pin-lukning.
      3. Jeg tar en dusj med min Stratos og svømmer også. Saltvann og dykking bør være bedre.
      4. Klokken har et internt minne (omtrent 2.5 GB) som du kan lagre noen MP3er på. Du kan også koble Bluetooth-hodetelefoner til klokken.

      Jeg håper jeg kunne hjelpe deg med din beslutning ??

  13. ivffff

    6. Februar 2019 16 til: 35

    Ahoy,
    Hva er forskjellen mellom modellnummerene A1619 og P182 i Stratos? Vet noen det?

  14. eric

    25. Mai 2019 12 til: 14

    Når han er en nederlandsk håndbok, var han han bedre

  15. Bernd

    14. Juni 2019 14 til: 05

    Hei Timo, fin rapport om klokken, som jeg også nylig ringte til min egen 🙂
    Kanskje du kan svare meg ja følgende spørsmål: Jeg lar meg våkne med klokken på armen daglig ved alarmen, men bare delvis lykkes. Jeg har merket i mellomtiden at klokken faktisk burde vibrere opp til 5 minutter hvis du ikke trykker på for å nappe eller avslutte.
    Og nå, hva jeg ikke kan forklare for meg selv: Hvis klokken begynner å vibrere, gjør den akkurat 1 tid 🙁 Jeg har testet dette en gang og satt en testalarm. Så snart du berører displayet med noe (dyne, etc.) går alarmen av. Selvfølgelig er oppvåken ikke vellykket 🙁
    Har du et tips?

  16. Andim

    22. Februar 2020 10 til: 26

    Den vedlagte bruksanvisningen er en spøk, den forklarer kort på engelsk hvordan man (tvangs)registrerer seg, det er alt. Ellers må du se på bruksanvisningen (også kun på engelsk) på PC-en. Å feste klokken i ladekrybben er en vanskelig jobb.
    Operasjonen er forvirrende og lite intuitiv. I tillegg reagerer skjermen dårlig på trykk. For eksempel, hvis du ønsker å avslutte en sportsaktivitet du fortsetter å trykke på skjermen og ikke vet om klokken reagerer så sakte eller ikke har registrert trykket i det hele tatt, hadde jeg inntrykk av at denne oppførselen var enda verre ved lave temperaturer (friluftsidrett om vinteren) vil.
    Stoppeklokken kan kun tilbakestilles via displayet og deretter skrive lenge rundt på displayet til tastetrykket er registrert. Hvorfor er det ikke mulig via en av trykknappene?
    Etter lasting og oppdatering, den første sportslige aktiviteten, en times sykling. Klokken finner ikke GPS-signal i det hele tatt, prøvde igjen og igjen, dvs. startet uten GPS. Pulsvisningen er helt feil, viser verdier rundt 60, mens brystbåndet viser dobbelt så mye.
    Fortsatt ingen GPS etter mange forsøk de neste dagene. Først etter nok en oppdatering fungerer det plutselig – med beskjeden nøyaktighet.
    Displayet ser litt blekt og fargeløst ut. I tillegg til de medfølgende urskivene, er det tusenvis flere tilgjengelige for nedlasting på nettet, jeg likte egentlig ikke noen fordi unødvendige ting (kalorier) alltid vises og andre som man gjerne vil ha mangler. (Jeg vil gjerne ha tiden digitalt, med sekunder og tysk datoformat, puls, trinn ...).
    Trappene er minst nøyaktige av alle målte verdier, da den viste verdien er 5 - 10 for lav.
    Synkronisering med smarttelefonen via Bluetooth går problemfritt. Det ville vært fint om du også kunne overføre treningen og målingene dine til PC-en, kanskje til og med jobb, men jeg har ikke funnet det.
    I går registrerte ikke klokken noen søvndata, aner ikke hvorfor, la oss se om den fungerer igjen i dag.
    Løpetiden med permanent pulsmåling og en times trening med GPS er ca 3 dager, ganske lite i forhold til produsentens informasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Erforderliche Felder sind mit * merket

oversikt
produsenten

Huami

Modell

Amazfit Sport Smartwatch 2 / 2S (Kina) Amazfit Stratos (global)

Spezifikationen

 Vise 
Skjerm: Transflektiv
Vis diagonal: 1.34 inches
Skjermoppløsning: 320 x 300 piksler

 Prosessor og minne 
CPU: Dual Core 1.2GHz
RAM: 512MB
Internt minne: 4GB
Minneforlengelse: nei

 Andre 
Bluetooth: 4.0 BLE
WiFi: 802.11 b / g / n
GPS: Ja
Pedometer: Ja
Hjertefrekvensmåler: Ja

OS: Android / iOS
Batteri: 280 mAh