anmeldelser
4
Anmeldelse

OPPO A72 anmeldelse - bra budsjett smarttelefon

by 20. Desember 2020

I begynnelsen av juni presenterte OPPO to nye budsjett-smarttelefoner. En av dem er OPPO A72, som ønsker å score med den effektive Snapdragon 665, et ultraklart 48 MP AI quad-kamera og høy ytelse på 5000 mAh.

Hvordan smarttelefonen passer inn i det svært konkurransedyktige mellomsegmentet, blir fremhevet i denne anmeldelsen.

oversikt
produsenten

OPPO

Produkt

OPPO A72

Spezifikationen

Prosessor og minne
CPU: Qualcomm Snapdragon 665
GPU: Adreno 610
RAM: 4GB (LPDDR4x)
Internt minne: 128GB (UFS2.1)
Minneforlengelse: Ja

Vise
Vis diagonal: 6.5 inches
Skjermoppløsning: 2400 x 1080 piksler
Skjermtype: TFT-LCD
Skjermbeskytter: Ukjent
Multitouch: 10 fingre

Kameraer
Hovedkamera: 48 MP (1 / 2.8 '' størrelse, f / 1.7 blenderåpning)
Ultra vidvinkel: 8 MP (1/4 '' størrelse, f / 2.2 blenderåpning)
Makrosensor: 2MP (1/5 '' størrelse, f / 2.4 blenderåpning)
Dybdesensor: 2MP (1/5 '' størrelse, f / 2.4 blenderåpning)

Frontkamera: 16 MP (1 / 3.1 '' størrelse, f / 2.0 blenderåpning)

nettverk
SIM-type: Dual Nano-SIM + MicroSD-kort
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nei.

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
WCDMA: Bands 1/2/4/5/6/8/19
FDD-LTE: Bands 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66
TD-LTE: Bånd 38/39/40/41

trådløs
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac
Bluetooth: 5.0
GPS: Ja

sensorer
* Omgivelseslyssensor
* Akselerometer
* Nærhet Sensor
* gyroskop
* Fingeravtrykkssensor (på siden)
* NFC

akkumulator
Batteri: 5.000 mAh
Hurtigladningsfunksjon: 18 Watt
Qi butikk: nei

Andre
Operativsystem: Android 10 (ColorOS)
Tilkobling: USB-C, 3.5 mm lyd
Størrelse: 162 x 75.5 x 8.9mm
Vekt: 192g

Lieferumfang

1x OPPO A72
1x Headset
1x USB-kabel
1x-adapter
1x SIM-kortstift
1x beskyttelsesdeksel
1x beskyttelsesfilm på skjermen
1x hurtigstartguide
1x garantikort

Test: OPPO A72

Oppdater 20. Desember 2020

Hvis du vil ha en OPPO A72 under juletreet på kort varsel, bør du nå Amazon streik. Det er den overbevisende mellomstore smarttelefonen for øyeblikket for bare Euro 179 et tilbud. Den siste sammenligningsprisen var rundt 194 euro. Du finner alle tilbud på slutten av artikkelen i Sjekk priser.

Å tilby

OPPO-produktporteføljen vokser også gradvis i de lokale markedene. OPPO smarttelefoner er nå representert i alle prisklasser. I tillegg til de avanserte modellene i Find-serien, er mellomstore Reno-serien, Budsjett A-seriensom også det OPPO A72 lyttet til.

Design og utførelse

En stjernehimmel i hånden din - Med denne korte setningen beskriver OPPO utformingen av OPPO A72. Smarttelefonen er tilgjengelig i nøyaktig to farger. Den subtile Twilight Black, som er spesielt elegant, så vel som den groove Aurora Purplesom garantert vil vekke oppmerksomhet. Baksiden av saken består av plastdet du også kan oppfatte haptisk. Det føles ikke så glatt som en smarttelefon med glassrygg. Men siden vi er i budsjettprisklassen, er dette mindre onde håndterbart.

OPPO A72 forsiden

en fingeravtrykk skannere vi ser forgjeves på ryggen. OPPO har praktisk integrert dette direkte i strømknappen. Dette gjør det ikke bare lett å nå, men sikrer også et renere utseende. Den på baksiden og den rektangulære utstikkende er slående Kameraenhetsom omslutter de fire kamerasensorene og LED-blitsen. OPPO-logoen er plassert nederst til høyre.

OPPO A72 tilbake

Overgangen fra baksiden til husrammen, som også er laget av plast, er behagelig rund. Hvis vi ser på rammene for X x 162 75.5 8.9 mm stor og 192g Se nærmere på den tunge OPPO A72, da foregår handlingen hovedsakelig inne i den nedre delen av saken. Det er en i midten USB-C-kontakt, som også støttes av en 3.5 mm jekkforbindelse for hodetelefoner, en mikrofon og en høyttaler. Volumvipperen er i den øvre tredjedelen av venstre side av rammen, av / på-knappen til høyre. Denne ordningen er vanlig og gjør det lettere å låse opp smarttelefonen med høyre hånd. OPPO A72 er plassert over volumvipperen Triple SIM-sporsom kan utstyres med to nano-SIM-kort og et microSD-minnekort.

OPPO A72 leveringsomfang

En titt på fronten avslører ikke OPPO A72 som en budsjett-smarttelefon. De svarte kantene som 6.5 tommers stor IPS-skjerm holdes relativt smale for en budsjett-smarttelefon. Skjermen strekker seg nesten til kanten på toppen og sidene. De "Punch-hole" frontkamera er skjult skjult i displayet. Den langstrakte mottakeren over skjermen er også knapt synlig. Du vil imidlertid se forgjeves etter en varsel-LED.

Die kvalitet på utførelse tilsvarer prisen på enheten. Det var ingen avvik eller behandlingsfeil i testkopien vår. Så langt kutter OPPO A72 en god figur!

Vise

La oss se nærmere på skjermen på en 6.5 tommer diagonal med 2400 x 1080 piksler oppløses. Av IPS-skjermtype er ikke like fargerik og kontrastrik som en AMOLED-skjerm, men spesielt når det kommer til OPPO A72, imponerer den med en skarp, skarp skjerm med anstendig synsvinkelstabilitet og høy lysstyrke på skjermen. Som forventet er det ingen oppdateringsfrekvens utover 60 Hz. Av Berøringsskjerm reagerer nøyaktig på innganger.

displayet måle

Den målte luminans av gjennomsnittet 440 CD / m² tilsvarer omtrent spesifikasjonen til OPPO (480 cd / m²). Med henvisning til Svarte nivåerhvem er på 0.4 CD / m² nivåer av, som gir en statisk kontrastforhold på 1080: 1 - "Ikke bra, ikke forferdelig".

OPPO A72 skjerminnstillinger

OPPO A72 skjerminnstillinger

Den fordelt over skjermen luminans er maksimalt 30 CD / m². Avhengig av fargetemperaturmodus, er fargegjengivelsen basert på et gjennomsnitt DeltaE fra 4.29 til 7.30 avviket. Av sRGB-fargeplass er helt dekket eller litt overskredet. Fargetemperaturen er ganske kul i standardmodus. Dette skyldes den økte andelen blått.

skjerminnstillinger

Innstillingsalternativene rundt skjermen er klare, men oppfyller normale krav. Det er en automatisk lysstyrke modussom tilpasser skjermens lysstyrke til det omgivende lyset Mørk modussom kan aktiveres i henhold til en tidsplan Øyekomfortmodus, som filtrerer ut den blå komponenten og den allerede nevnte Fargetemperaturmodus, over hvilken fargetemperaturen kan justeres via glidekontroll i “Kaldere - Standard - Varmere”.

Leistung

Det er inne i OPPO A72 Snapdragon 665 system-på-brikke fra 2019. Den ARMv8-baserte SoC har åtte kjerner, som igjen er delt inn i to klynger. Dann klyngen med høy ytelse fire Kryo 260 gullkjerner (Cortex-A73)den klokken på opptil 2 GHz. Den energisparende klyngen, som presenterer seg, står overfor økonomiske oppgaver fire Kryo 260 sølvkjerner (Cortex-A53) med en maksimal klokkefrekvens på 1.8 GHz. Dette er spesielt interessant for spillere Adreno GPU 610som, i motsetning til Adreno 512 til forgjengeren chip (Snapdragon 660), lover nok et ytelsesløft i mobilspill og grafiske beregninger.

Den interne maskinvaren er avrundet av a 4GB LPDDR4X minne og en 128GB UFS2.1 datalager. Hvis det ikke er nok for deg, kan du også bruke dataminnet med en MicroSD minnekort å utvide.

benchmark

Smarttelefonen plasserer seg i de forskjellige referanseverdiene som OPPO A72 kjørte gjennom som en del av testen vår lavere middelklasse. Som forventet kommer ikke Snapdragon 700 nær ytelsen til Snapdragon 665-serien. Likevel kan resultatene sees, slik man kan se på de enkelte skjermbildene. Resultatene er sammenlignbare med a Samsung Galaxy A51.

I minnetesten er Lese- og skrivehastigheter litt under gjennomsnittet for en UFS2.1 datalagringsenhet. Flere målinger resulterte i et gjennomsnitt 485 MB / s med sekvensiell lesing (256KB) og 235 MB / s med sekvensiell skriving (256KB). Det samme gjelder for LPDDR4X-minnesom målte med 5.5 GB / s faller under forventningene.

hverdagen

Mye viktigere enn resultatene i referanseindeksen er det Ytelse i hverdagen. OPPO A72 kutter en god figur her. De ColorOS brukergrensesnitt kan betjenes jevnt for det meste, og bare med et kritisk blikk merkes det at det er en budsjett-smarttelefon. Enkelte apper kan ta litt lengre tid å laste inn, og brukergrensesnittanimasjonene kan være litt rykkete her og der. Til tross for 4 GB RAM holdes apper i minnet i behagelig lang tid og er tilgjengelige på forespørsel.

Gaming

Die Spillytelse til OPPO A72 er nok til å kunne spille det ene eller det andre mobilspillet jevnt. Smarttelefonen takler mindre krevende spill. Så snart vi ser på mer krevende titler, som f.eks PUBG Mobile eller Genshin, tilnærming, må skrus på grafikkinnstillingene. Smarttelefonen blir ikke ubehagelig varm når du spiller. termisk Throttling, dvs. den temperaturrelaterte nedgangen i SoC, skjer heller ikke.

brukergrensesnitt

OPPO A72 kommer med Android 10 levert. Mer presist er det ColorOS 7.1, et brukergrensesnitt utviklet av OPPO for interne smarttelefoner. I forgrunnen er en innovativ designsom fremstår elegant og ryddig. Brukergrensesnittet er enkelt å bruke og kan tilpasses individuelt til brukerens krav. Som et funksjonsrikt operativsystem er nyttige funksjoner og apper allerede integrert i systemet. Fra et ytelsesperspektiv imponerer ColorOS 7.1 med en høy ytelse, henholdsvis velfungerende batteristyring og effektiv minnestyring.

En oppdatering av OPPO A72 til ColorOS 11 (Android 11) skal rulles ut i Kina i desember. Det vestlige markedet forventes å følge i 2021.

Kamera

OPPA A72 har en på baksiden 48 + 8 + 2 + 2 megapiksler firekameraoppsett. OPPO gir ikke den nøyaktige betegnelsen på de enkelte sensorene. Likevel gir produsenten informasjon om sensoren og pikselstørrelsen, samt blenderåpningen. Følgende kameraer og sensorer er inkludert i firkameraet:

  • 48 Megapixel hovedkamera (1 / 2.8 ″ /1.25um; blenderåpning f / 1.7)
  • 8 megapiksler ultra vidvinkel kamera med 119 ° vidvinkel (1 / 4 ″ /1.12um; blenderåpning f / 2.2)
  • 2 megapiksler monokromt kamera (1 / 5 ″ /1.75um; blenderåpning f / 2.4)
  • 2 megapiksler portrettkamera (1 / 5 ″ /1.75um; blenderåpning f / 2.4)

Die frontkamera løse med 16 megapiksler (1 / 3.1 ”/ 1um; blenderåpning f / 2.0).

Praktisk test av hovedkameraet

48 MP hovedkamera

Hovedkameraet til OPPO A72 er på toppen av ett godt middelklassnivå. Under gode lysforhold gjøres nyttige opptak som er med tanke på ting Bildeskarphet og detaljnivå å overbevise. Bildene er behagelig skarpe opp til kantene. Bildestøy er ikke merkbar, i det minste i gode lysforhold. Angående Dynamic Range Både lyse og mørke deler av bildet kommer til sin rett. Farger er avbildet realistisk og med en behagelig varm tone. OPPO A72 pleier ikke å overdrive selv med lyse farger. Autofokus reagerer raskt, og bare i sjeldne tilfeller trenger den å fokuseres på nytt manuelt.

Du kan finne disse og andre testopptak i full oppløsning under dette link.

Zoom

OPPO A72 kan zoome med maksimum 10-fold forstørrelse. Forstørrelsen er ren digitalt, og derfor forverres også opptakskvaliteten veldig raskt. Med 2x forstørrelse er bildene fortsatt brukbare og detaljnivået synker bare litt. Tap av detaljer og bildestøy øker opp til maksimalt 10x forstørrelse.

Ultra vidvinkel

Vidvinkelkameraet er ikke en av styrkene til OPPO A72. Det dynamiske området er redusert sammenlignet med hovedkameraet. Detaljnivået er lavere, og bildestøy oppstår selv under gode lysforhold. Bildefeil i form av kromatisk aberrasjon merkes her som merkbare fargekanter.

Stående modus

Portrettmodus til OPPO A72 fungerer bra. I de fleste tilfeller er motivet tydelig fremhevet og bakgrunnen synker ned i det hyggelig uskarphet. Det spiller ingen rolle om motivet er en person eller et objekt.

High Dynamic Range (HDR)

HDR er en levedyktig løsning for kunstig å utvide det dynamiske området. I tilfelle av OPPO A72 ble funksjonen implementert godt, som følgende sammenligning viser.

nattbilder

Hovedkameraet til OPPO A72 takler ikke så godt med lite lys. Dette er imidlertid ikke overraskende, for selv med dyre high-end smarttelefoner lider opptakskvaliteten under dårlige lysforhold. Når det gjelder OPPO A72, øker støymengden i bildet og detaljene går tapt.

Det nattmodus prøver å motvirke dette noe ved å bruke forskjellige eksponeringstider. På denne måten beholdes flere detaljer, spesielt innen lyskilder. Du bør imidlertid ikke ha for høye forventninger til nattmodus. OPPO A72 er fremdeles langt fra en Google Pixel nattmodus eller nattmodus på en iPhone!

videomodus

Videoer tar opp hovedkameraet til OPPO A72 UHD (4K), 1080p og 720p på. Maksimal oppdateringsfrekvens er under alle oppløsninger 30 bilder per sekund begrenset. 120 bilder per sekund oppnås bare i sakte film. Shaky shots kan oppnås til en viss grad med Elektronisk bildestabilisering (EIS) motvirke. Dette vises imidlertid bare i 1080p-modus. Lyden som er spilt inn med videoen er litt dempet, men forståelig.

Praktisk test av frontkameraet

16 megapikslers frontkamera er tilstrekkelig for en eller to selfies. Problemer oppstår med det dynamiske området, som raskt når sine grenser i scener med høy kontrast. Bildeskarphet og detaljnivå er ikke spesielt høye, men de gir rettferdighet til et akseptabelt mellomkamera foran. Portrettmodus setter motivet i forgrunnen, i det minste i de fleste tilfeller. Frontkameraet tar opp videoer i 1080p.

tilkobling

telefoni

Når det gjelder tilkobling, scorer OPPO A72. De X12 LTE-modem av Snapdragon 665 system-on-chip kommuniserer med de vanlige LTE-frekvensene og båndene. Neste generasjons mobilteknologier som Volta (Telefoni over LTE / 4G mobilnett) og WiFi-anrop støttes. Av Triple SIM-spor muliggjør samtidig bruk av to nano-SIM-kort og et microSD-minnekort.

  • GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900MHz
  • WCDMA: Bands 1/2/4/5/6/8/19
  • FDD-LTE: Bands 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66
  • TD-LTE: Band 38/39/40/41

Die talekvalitet er bra begge veier. De Mottaksstyrke overlater heller ikke noe å være ønsket.

OPPO A72 test trippel SIM-spor

WLAN, Bluetooth og NFC

For å opprette trådløse tilkoblinger er Dual AC WiFi, Bluetooth 5.0 og NFC tilgjengelig. Overføringshastighetene i WLAN er på et godt mellomtonenivå. OPPO A72 viser heller ikke noe unormalt i Bluetooth-nettverket. En fordel det er verdt å nevne er støtten til NFC. Mobil betaling via Google Pay blir mulig med det!

GPS og sensorer

OPPO A72 mottar de nøyaktige posisjonsdataene via GPS, Beidou, Glonass og GALILEO. Plasseringen bestemmes raskt og uten store avvik. Sensorisk utstyr inkluderer en Geomagnetisk sensor, en lyssensor, en avstands~~POS=TRUNC sensor~~POS=HEADCOMP og en Akselerometer.

lyd

OPPO A72 er utstyrt med to høyttalere og i stand til en stereolyd å lage. Reproduksjonen er behagelig høy og differensiert. Handlingen foregår hovedsakelig i midtområdet. Som forventet er det ingen trekk, og høydene er begrensede. Ubehagelige forvrengninger oppstår ikke ved maksimalt volum. Lydforsterkere, for eksempel "Dirac Mobile Audio", bidra til et generelt bedre lydbilde.

akkumulator

Med 5000 mAh batteri OPPO A72 er godt posisjonert. I testen, a Screen-on-Time (Bilens lysstyrke) fra 16 timer nådde. Selv ved intensiv bruk er det vanskelig å få batteriet på kne på bare en dag. I gjennomsnitt må batteriet lades hver 1 1/2 dag.

OPPO A72 kan lades med opptil 18 Watt. En passende hurtiglader er inkludert i leveransen. En fullfør ladingen fra 0 til 100 prosent tar omtrent 150 Minuten. En time på laderen lader batteriet til 60 prosent. Qi trådløs lading støttes ikke.

Sjekk priser

Vil du vite hvor du kan kjøpe OPPO A72? I vår prissammenligning viser vi gjeldende tilbud fra de mest populære butikkene. Alle priser blir sjekket og oppdatert flere ganger om dagen.

Prisutvikling

Nåværende priser

Amazon
1-5 arbeidsdager
181,39 €
Notebook billigere
1-5 arbeidsdager
214,04 €
Mediemarked
1-5 arbeidsdager
219,00 €
Saturn
1-5 arbeidsdager
219,00 €

Pris for høy? Bruk vår prisalarm!

Prisene ble sist oppdatert: 31. januar 2021 13:45

testresultatet

rangering
positiv

Godt håndverk
Skjerm med høy synsvinkelstabilitet
God ytelse i hverdagen
Bra hovedkamera
Dobbelt SIM + minneutvidelse
NFC med Google Pay-kompatibilitet
God mobilmottak og god stemmekvalitet
stereohøyttalere
3.5mm hodetelefonkontakt
Langvarig batteri med hurtigladefunksjon

negative

Hus med mye plast
Lagringshastigheter litt under gjennomsnittet
Ingen varslings-LED
Opptakskvalitet på vidvinkelkameraet
Kun videoer med 30 bilder per sekund

Første inntrykk
8.0
8.5
behandlingen
8.0
8.6
utforming
8.0
7.8
Vise
7.5
7.8
Leistung
7.5
8.2
brukergrensesnitt
8.5
7.9
Kamera
8.0
8.6
fingeravtrykk skannere
8.0
8.4
tilkobling
9.0
10
GPS og sensorer
8.5
8.2
lyd
7.5
8.0
akkumulator
8.5
8.5
Konklusjon

Alle som velger OPPO A72 gjør definitivt ikke noe dårlig kjøp. I prisklassen under 250 euro er A72 en solid mellomstor smarttelefon som scorer på mange områder. Det skal nevnes den gode hverdagsytelsen, selv om Snapdragon 665 ikke er en av de kraftigste prosessorene, skjermen med høy lysstyrke, skarp fargegjengivelse og god skarphet, samt 48 megapiksel hovedkamera, som tilfredsstillende bilder og videoer kan tas med. Det må inngås kompromisser når det gjelder kvaliteten på smarttelefonen og vidvinkelkameraet.

Men det er også noen spesielle funksjoner som andre smarttelefoner i denne prisklassen sjelden tilbyr. Disse inkluderer triple SIM-spor, NFC og stereohøyttaleren. Vi ble spesielt imponert over den sterke mobilmottaket til OPPO A72. Selv om den nye 5G-mobilstandarden ikke blir disponert, vil X12 LTE-modemet sørge for at du er godt rustet for det europeiske mobilnettet i årene som kommer.

8.1
Vår vurdering
8.4
bruker vurdering
3 rangeringer
Du vurderte dette
gjest
4 kommentarer
Eldste
Siste
Inline tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
Patti

Hei Timo, jeg er i ferd med å bestemme meg for å få A72. Det ville være viktig for meg at smarttelefonen mottar radio. Kan du fortelle meg om det er en FM-mottaker? Spesifikasjonene på produsentens nettsted nevner ikke noe, men på noen nettsteder kan du lese at det er en. Andre skriver det er ingen. Nå er jeg helt usikker.

Patti

Takk for raskt svar. Da ser det virkelig ut som det ikke er noen radio.

Ray

Hei gutter, takk for gjennomgangen. Vet du allerede om det blir en oppdatering til Android 11 eller hvordan oppdateringspolitikken til OPPO ser ut?