anmeldelser
4
omtale

OPPO A72 anmeldelse - bra budsjett smarttelefon

by 23. November 2020

I begynnelsen av juni presenterte OPPO to nye budsjett-smarttelefoner. En av dem er OPPO A72, som Þnsker Ä score med den effektive Snapdragon 665, et ultraklart 48 MP AI quad-kamera og hÞy ytelse pÄ 5000 mAh.

Hvordan smarttelefonen passer inn i det svĂŠrt konkurransedyktige mellomsegmentet, blir fremhevet i denne anmeldelsen.

oversikt
produsenten

OPPO

Produkt

OPPO A72

Spezifikationen

Prosessor og minne
CPU: Qualcomm Snapdragon 665
GPU: Adreno 610
RAM: 4GB (LPDDR4x)
Internt minne: 128GB (UFS2.1)
Minneforlengelse: Ja

Vise
Vis diagonal: 6.5 inches
SkjermopplĂžsning: 2400 x 1080 piksler
Skjermtype: TFT-LCD
Skjermbeskytter: Ukjent
Multitouch: 10 fingre

Kameraer
Hovedkamera: 48 MP (1 / 2.8 '' stÞrrelse, f / 1.7 blenderÄpning)
Ultra vidvinkel: 8 MP (1/4 '' stÞrrelse, f / 2.2 blenderÄpning)
Makrosensor: 2MP (1/5 '' stÞrrelse, f / 2.4 blenderÄpning)
Dybdesensor: 2MP (1/5 '' stÞrrelse, f / 2.4 blenderÄpning)

Frontkamera: 16 MP (1 / 3.1 '' stÞrrelse, f / 2.0 blenderÄpning)

nettverk
SIM-type: Dual Nano-SIM + MicroSD-kort
SIM-stĂžrrelse: Nano SIM
eSIM: Nei.

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
WCDMA: Bands 1/2/4/5/6/8/19
FDD-LTE: Bands 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66
TD-LTE: BĂ„nd 38/39/40/41

trÄdlÞs
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac
Bluetooth: 5.0
GPS: Ja

sensorer
* Omgivelseslyssensor
* Akselerometer
* NĂŠrhet Sensor
* gyroskop
* Fingeravtrykkssensor (pÄ siden)
* NFC

akkumulator
Batteri: 5.000 mAh
Hurtigladningsfunksjon: 18 Watt
Qi butikk: nei

Andre
Operativsystem: Android 10 (ColorOS)
Tilkobling: USB-C, 3.5 mm lyd
StĂžrrelse: 162 x 75.5 x 8.9mm
Vekt: 192g

Lieferumfang

1x OPPO A72
1x Headset
1x USB-kabel
1x-adapter
1x SIM-kortstift
1x beskyttelsesdeksel
1x beskyttelsesfilm pÄ skjermen
1x hurtigstartguide
1x garantikort

Test: OPPO A72

Oppdater 23. November 2020

Amazon, Saturn og Media Markt har OPPO A72 for Þyeblikket bare Euro 175,88 et tilbud. Den siste sammenligningsprisen var rundt 194 euro. Du finner alle tilbud pÄ slutten av artikkelen i Sjekk priser.

OPPO-produktportefÞljen vokser ogsÄ gradvis i de lokale markedene. OPPO smarttelefoner er nÄ representert i alle prisklasser. I tillegg til de avanserte modellene i Find-serien, er mellomstore Reno-serien, Budsjett A-seriensom ogsÄ det OPPO A72 lyttet til.

Design og utfĂžrelse

En stjernehimmel i hÄnden din - Med denne korte setningen beskriver OPPO utformingen av OPPO A72. Smarttelefonen er tilgjengelig i nÞyaktig to farger. Den subtile Twilight Black, som er spesielt elegant, sÄ vel som den groove Aurora Purplesom garantert vil vekke oppmerksomhet. Baksiden av saken bestÄr av plastdet du ogsÄ kan oppfatte haptisk. Det fÞles ikke sÄ glatt som en smarttelefon med glassrygg. Men siden vi er i budsjettprisklassen, er dette mindre onde hÄndterbart.

OPPO A72 forsiden

en fingeravtrykk skannere vi ser forgjeves pÄ ryggen. OPPO har praktisk integrert dette direkte i strÞmknappen. Dette gjÞr det ikke bare lett Ä nÄ, men sikrer ogsÄ et renere utseende. Den pÄ baksiden og den rektangulÊre utstikkende er slÄende Kameraenhetsom omslutter de fire kamerasensorene og LED-blitsen. OPPO-logoen er plassert nederst til hÞyre.

OPPO A72 tilbake

Overgangen fra baksiden til husrammen, som ogsÄ er laget av plast, er behagelig rund. Hvis vi ser pÄ rammene for X x 162 75.5 8.9 mm stor og 192g Se nÊrmere pÄ den tunge OPPO A72, da foregÄr handlingen hovedsakelig inne i den nedre delen av saken. Det er en i midten USB-C-kontakt, som ogsÄ stÞttes av en 3.5 mm jekkforbindelse for hodetelefoner, en mikrofon og en hÞyttaler. Volumvipperen er i den Þvre tredjedelen av venstre side av rammen, av / pÄ-knappen til hÞyre. Denne ordningen er vanlig og gjÞr det lettere Ä lÄse opp smarttelefonen med hÞyre hÄnd. OPPO A72 er plassert over volumvipperen Triple SIM-sporsom kan utstyres med to nano-SIM-kort og et microSD-minnekort.

OPPO A72 leveringsomfang

En titt pÄ fronten avslÞrer ikke OPPO A72 som en budsjett-smarttelefon. De svarte kantene som 6.5 tommers stor IPS-skjerm holdes relativt smale for en budsjett-smarttelefon. Skjermen strekker seg nesten til kanten pÄ toppen og sidene. De "Punch-hole" frontkamera er skjult skjult i displayet. Den langstrakte mottakeren over skjermen er ogsÄ knapt synlig. Du vil imidlertid se forgjeves etter en varsel-LED.

Die kvalitet pÄ utfÞrelse tilsvarer prisen pÄ enheten. Det var ingen avvik eller behandlingsfeil i testkopien vÄr. SÄ langt kutter OPPO A72 en god figur!

Vise

La oss se nÊrmere pÄ skjermen pÄ en 6.5 tommer diagonal med 2400 x 1080 piksler opplÞses. Av IPS-skjermtype er ikke like fargerik og kontrastrik som en AMOLED-skjerm, men spesielt nÄr det kommer til OPPO A72, imponerer den med en skarp, skarp skjerm med anstendig synsvinkelstabilitet og hÞy lysstyrke pÄ skjermen. Som forventet er det ingen oppdateringsfrekvens utover 60 Hz. Av BerÞringsskjerm reagerer nÞyaktig pÄ innganger.

displayet mÄle

Den mĂ„lte luminans av gjennomsnittet 440 CD / mÂČ tilsvarer omtrent spesifikasjonen til OPPO (480 cd / mÂČ). Med henvisning til Svarte nivĂ„erhvem er pĂ„ 0.4 CD / mÂČ nivĂ„er av, som gir en statisk kontrastforhold pĂ„ 1080: 1 - "Ikke bra, ikke forferdelig".

OPPO A72 skjerminnstillinger

OPPO A72 skjerminnstillinger

Den fordelt over skjermen luminans er maksimalt 30 CD / mÂČ. Avhengig av fargetemperaturmodus, er fargegjengivelsen basert pĂ„ et gjennomsnitt DeltaE fra 4.29 til 7.30 avviket. Av sRGB-fargeplass er helt dekket eller litt overskredet. Fargetemperaturen er ganske kul i standardmodus. Dette skyldes den Ăžkte andelen blĂ„tt.

skjerminnstillinger

Innstillingsalternativene rundt skjermen er klare, men oppfyller normale krav. Det er en automatisk lysstyrke modussom tilpasser skjermens lysstyrke til det omgivende lyset MĂžrk modussom kan aktiveres i henhold til en tidsplan Øyekomfortmodus, som filtrerer ut den blĂ„ komponenten og den allerede nevnte Fargetemperaturmodus, over hvilken fargetemperaturen kan justeres via glidekontroll i “Kaldere - Standard - Varmere”.

Leistung

Det er inne i OPPO A72 Snapdragon 665 system-pÄ-brikke fra 2019. Den ARMv8-baserte SoC har Ätte kjerner, som igjen er delt inn i to klynger. Dann klyngen med hÞy ytelse fire Kryo 260 gullkjerner (Cortex-A73)den klokken pÄ opptil 2 GHz. Den energisparende klyngen, som presenterer seg, stÄr overfor Þkonomiske oppgaver fire Kryo 260 sÞlvkjerner (Cortex-A53) med en maksimal klokkefrekvens pÄ 1.8 GHz. Dette er spesielt interessant for spillere Adreno GPU 610som, i motsetning til Adreno 512 til forgjengeren chip (Snapdragon 660), lover nok et ytelseslÞft i mobilspill og grafiske beregninger.

Den interne maskinvaren er avrundet av a 4GB LPDDR4X minne og en 128GB UFS2.1 datalager. Hvis det ikke er nok for deg, kan du ogsÄ bruke dataminnet med en MicroSD minnekort Ä utvide.

benchmark

Smarttelefonen plasserer seg i de forskjellige referanseverdiene som OPPO A72 kjÞrte gjennom som en del av testen vÄr lavere middelklasse. Som forventet kommer ikke Snapdragon 700 nÊr ytelsen til Snapdragon 665-serien. Likevel kan resultatene sees, slik man kan se pÄ de enkelte skjermbildene. Resultatene er sammenlignbare med a Samsung Galaxy A51.

I minnetesten er Lese- og skrivehastigheter litt under gjennomsnittet for en UFS2.1 datalagringsenhet. Flere mÄlinger resulterte i et gjennomsnitt 485 MB / s med sekvensiell lesing (256KB) og 235 MB / s med sekvensiell skriving (256KB). Det samme gjelder for LPDDR4X-minnesom mÄlte med 5.5 GB / s faller under forventningene.

hverdagen

Mye viktigere enn resultatene i referanseindeksen er det Ytelse i hverdagen. OPPO A72 kutter en god figur her. De ColorOS brukergrensesnitt kan betjenes jevnt for det meste, og bare med et kritisk blikk merkes det at det er en budsjett-smarttelefon. Enkelte apper kan ta litt lengre tid Ä laste inn, og brukergrensesnittanimasjonene kan vÊre litt rykkete her og der. Til tross for 4 GB RAM holdes apper i minnet i behagelig lang tid og er tilgjengelige pÄ forespÞrsel.

Gaming

Die Spillytelse til OPPO A72 er nok til Ä kunne spille det ene eller det andre mobilspillet jevnt. Smarttelefonen takler mindre krevende spill. SÄ snart vi ser pÄ mer krevende titler, som f.eks PUBG Mobile eller Genshin, tilnÊrming, mÄ skrus pÄ grafikkinnstillingene. Smarttelefonen blir ikke ubehagelig varm nÄr du spiller. termisk Throttling, dvs. den temperaturrelaterte nedgangen i SoC, skjer heller ikke.

brukergrensesnitt

OPPO A72 kommer med Android 10 levert. Mer presist er det ColorOS 7.1, et brukergrensesnitt utviklet av OPPO for interne smarttelefoner. I forgrunnen er en innovativ designsom fremstÄr elegant og ryddig. Brukergrensesnittet er enkelt Ä bruke og kan tilpasses individuelt til brukerens krav. Som et funksjonsrikt operativsystem er nyttige funksjoner og apper allerede integrert i systemet. Fra et ytelsesperspektiv imponerer ColorOS 7.1 med en hÞy ytelse, henholdsvis velfungerende batteristyring og effektiv minnestyring.

En oppdatering av OPPO A72 til ColorOS 11 (Android 11) skal rulles ut i Kina i desember. Det vestlige markedet forventes Ă„ fĂžlge i 2021.

Kamera

OPPA A72 har en pÄ baksiden 48 + 8 + 2 + 2 megapiksler firekameraoppsett. OPPO gir ikke den nÞyaktige betegnelsen pÄ de enkelte sensorene. Likevel gir produsenten informasjon om sensoren og pikselstÞrrelsen, samt blenderÄpningen. FÞlgende kameraer og sensorer er inkludert i firkameraet:

  • 48 Megapixel hovedkamera (1 / 2.8 ″ /1.25um; blenderĂ„pning f / 1.7)
  • 8 megapiksler ultra vidvinkel kamera med 119 ° vidvinkel (1 / 4 ″ /1.12um; blenderĂ„pning f / 2.2)
  • 2 megapiksler monokromt kamera (1 / 5 ″ /1.75um; blenderĂ„pning f / 2.4)
  • 2 megapiksler portrettkamera (1 / 5 ″ /1.75um; blenderĂ„pning f / 2.4)

Die frontkamera lĂžse med 16 megapiksler (1 / 3.1 ”/ 1um; blenderĂ„pning f / 2.0).

Praktisk test av hovedkameraet

48 MP hovedkamera

Hovedkameraet til OPPO A72 er pÄ toppen av ett godt middelklassnivÄ. Under gode lysforhold gjÞres nyttige opptak som er med tanke pÄ ting Bildeskarphet og detaljnivÄ Ä overbevise. Bildene er behagelig skarpe opp til kantene. BildestÞy er ikke merkbar, i det minste i gode lysforhold. AngÄende Dynamic Range BÄde lyse og mÞrke deler av bildet kommer til sin rett. Farger er avbildet realistisk og med en behagelig varm tone. OPPO A72 pleier ikke Ä overdrive selv med lyse farger. Autofokus reagerer raskt, og bare i sjeldne tilfeller trenger den Ä fokuseres pÄ nytt manuelt.

Du kan finne disse og andre testopptak i full opplĂžsning under dette link.

Zoom

OPPO A72 kan zoome med maksimum 10-fold forstÞrrelse. ForstÞrrelsen er ren digitalt, og derfor forverres ogsÄ opptakskvaliteten veldig raskt. Med 2x forstÞrrelse er bildene fortsatt brukbare og detaljnivÄet synker bare litt. Tap av detaljer og bildestÞy Þker opp til maksimalt 10x forstÞrrelse.

Ultra vidvinkel

Vidvinkelkameraet er ikke en av styrkene til OPPO A72. Det dynamiske omrÄdet er redusert sammenlignet med hovedkameraet. DetaljnivÄet er lavere, og bildestÞy oppstÄr selv under gode lysforhold. Bildefeil i form av kromatisk aberrasjon merkes her som merkbare fargekanter.

StÄende modus

Portrettmodus til OPPO A72 fungerer bra. I de fleste tilfeller er motivet tydelig fremhevet og bakgrunnen synker ned i det hyggelig uskarphet. Det spiller ingen rolle om motivet er en person eller et objekt.

High Dynamic Range (HDR)

HDR er en levedyktig lÞsning for kunstig Ä utvide det dynamiske omrÄdet. I tilfelle av OPPO A72 ble funksjonen implementert godt, som fÞlgende sammenligning viser.

nattbilder

Hovedkameraet til OPPO A72 takler ikke sÄ godt med lite lys. Dette er imidlertid ikke overraskende, for selv med dyre high-end smarttelefoner lider opptakskvaliteten under dÄrlige lysforhold. NÄr det gjelder OPPO A72, Þker stÞymengden i bildet og detaljene gÄr tapt.

Det nattmodus prÞver Ä motvirke dette noe ved Ä bruke forskjellige eksponeringstider. PÄ denne mÄten beholdes flere detaljer, spesielt innen lyskilder. Du bÞr imidlertid ikke ha for hÞye forventninger til nattmodus. OPPO A72 er fremdeles langt fra en Google Pixel nattmodus eller nattmodus pÄ en iPhone!

videomodus

Videoer tar opp hovedkameraet til OPPO A72 UHD (4K), 1080p og 720p pÄ. Maksimal oppdateringsfrekvens er under alle opplÞsninger 30 bilder per sekund begrenset. 120 bilder per sekund oppnÄs bare i sakte film. Shaky shots kan oppnÄs til en viss grad med Elektronisk bildestabilisering (EIS) motvirke. Dette vises imidlertid bare i 1080p-modus. Lyden som er spilt inn med videoen er litt dempet, men forstÄelig.

Praktisk test av frontkameraet

16 megapikslers frontkamera er tilstrekkelig for en eller to selfies. Problemer oppstÄr med det dynamiske omrÄdet, som raskt nÄr sine grenser i scener med hÞy kontrast. Bildeskarphet og detaljnivÄ er ikke spesielt hÞye, men de gir rettferdighet til et akseptabelt mellomkamera foran. Portrettmodus setter motivet i forgrunnen, i det minste i de fleste tilfeller. Frontkameraet tar opp videoer i 1080p.

tilkobling

telefoni

NÄr det gjelder tilkobling, scorer OPPO A72. De X12 LTE-modem av Snapdragon 665 system-on-chip kommuniserer med de vanlige LTE-frekvensene og bÄndene. Neste generasjons mobilteknologier som Volta (Telefoni over LTE / 4G mobilnett) og WiFi-anrop stÞttes. Av Triple SIM-spor muliggjÞr samtidig bruk av to nano-SIM-kort og et microSD-minnekort.

  • GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900MHz
  • WCDMA: Bands 1/2/4/5/6/8/19
  • FDD-LTE: Bands 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66
  • TD-LTE: Band 38/39/40/41

Die talekvalitet er bra begge veier. De Mottaksstyrke overlater heller ikke noe Ă„ vĂŠre Ăžnsket.

OPPO A72 test trippel SIM-spor

WLAN, Bluetooth og NFC

For Ä opprette trÄdlÞse tilkoblinger er Dual AC WiFi, Bluetooth 5.0 og NFC tilgjengelig. OverfÞringshastighetene i WLAN er pÄ et godt mellomtonenivÄ. OPPO A72 viser heller ikke noe unormalt i Bluetooth-nettverket. En fordel det er verdt Ä nevne er stÞtten til NFC. Mobil betaling via Google Pay blir mulig med det!

GPS og sensorer

OPPO A72 mottar de nĂžyaktige posisjonsdataene via GPS, Beidou, Glonass og GALILEO. Plasseringen bestemmes raskt og uten store avvik. Sensorisk utstyr inkluderer en Geomagnetisk sensor, en lyssensor, en avstands~~POS=TRUNC sensor~~POS=HEADCOMP og en Akselerometer.

lyd

OPPO A72 er utstyrt med to hÞyttalere og i stand til en stereolyd Ä lage. Reproduksjonen er behagelig hÞy og differensiert. Handlingen foregÄr hovedsakelig i midtomrÄdet. Som forventet er det ingen trekk, og hÞydene er begrensede. Ubehagelige forvrengninger oppstÄr ikke ved maksimalt volum. Lydforsterkere, for eksempel "Dirac Mobile Audio", bidra til et generelt bedre lydbilde.

akkumulator

Med 5000 mAh batteri OPPO A72 er godt posisjonert. I testen, a Screen-on-Time (Bilens lysstyrke) fra 16 timer nÄdde. Selv ved intensiv bruk er det vanskelig Ä fÄ batteriet pÄ kne pÄ bare en dag. I gjennomsnitt mÄ batteriet lades hver 1 1/2 dag.

OPPO A72 kan lades med opptil 18 Watt. En passende hurtiglader er inkludert i leveransen. En fullfÞr ladingen fra 0 til 100 prosent tar omtrent 150 Minuten. En time pÄ laderen lader batteriet til 60 prosent. Qi trÄdlÞs lading stÞttes ikke.

Sjekk priser

Vil du vite hvor du kan kjÞpe OPPO A72? I vÄr prissammenligning viser vi gjeldende tilbud fra de mest populÊre butikkene. Alle priser blir sjekket og oppdatert flere ganger om dagen.

Prisutvikling

NĂ„vĂŠrende priser

Amazon
1-5 arbeidsdager
175,88 €
Notebook billigere
1-5 arbeidsdager
181,03 €
Mediemarked
1-5 arbeidsdager
219,00 €
Saturn
1-5 arbeidsdager
219,00 €

Pris for hÞy? Bruk vÄr prisalarm!

Prisene ble sist oppdatert: 29. november 2020 02

testresultatet

rangering
positiv

Godt hÄndverk
Skjerm med hĂžy synsvinkelstabilitet
God ytelse i hverdagen
Bra hovedkamera
Dobbelt SIM + minneutvidelse
NFC med Google Pay-kompatibilitet
God mobilmottak og god stemmekvalitet
stereohĂžyttalere
3.5mm hodetelefonkontakt
Langvarig batteri med hurtigladefunksjon

negative

Hus med mye plast
Lagringshastigheter litt under gjennomsnittet
Ingen varslings-LED
Opptakskvalitet pÄ vidvinkelkameraet
Kun videoer med 30 bilder per sekund

FĂžrste inntrykk
8.0
8.4
behandlingen
8.0
8.5
utforming
8.0
8.4
Vise
7.5
7.8
Leistung
7.5
8.2
brukergrensesnitt
8.5
8.3
Kamera
8.0
8.6
fingeravtrykk skannere
8.0
8.4
tilkobling
9.0
10
GPS og sensorer
8.5
8.2
lyd
7.5
8.0
akkumulator
8.5
8.5
Konklusjon

Alle som velger OPPO A72 gjÞr definitivt ikke noe dÄrlig kjÞp. I prisklassen under 250 euro er A72 en solid mellomstor smarttelefon som scorer pÄ mange omrÄder. Det skal nevnes den gode hverdagsytelsen, selv om Snapdragon 665 ikke er en av de kraftigste prosessorene, skjermen med hÞy lysstyrke, skarp fargegjengivelse og god skarphet, samt 48 megapiksel hovedkamera, som tilfredsstillende bilder og videoer kan tas med. Det mÄ inngÄs kompromisser nÄr det gjelder kvaliteten pÄ smarttelefonen og vidvinkelkameraet.

Men det er ogsÄ noen spesielle funksjoner som andre smarttelefoner i denne prisklassen sjelden tilbyr. Disse inkluderer triple SIM-spor, NFC og stereohÞyttaleren. Vi ble spesielt imponert over den sterke mobilmottaket til OPPO A72. Selv om den nye 5G-mobilstandarden ikke blir disponert, vil X12 LTE-modemet sÞrge for at du er godt rustet for det europeiske mobilnettet i Ärene som kommer.

8.1
VĂ„r vurdering
8.4
bruker vurdering
2 rangeringer
Du vurderte dette
gjest
4 kommentarer
Eldste
Siste
Inline tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
Patti

Hei Timo, jeg er i ferd med Ä bestemme meg for Ä fÄ A72. Det ville vÊre viktig for meg at smarttelefonen mottar radio. Kan du fortelle meg om det er en FM-mottaker? Spesifikasjonene pÄ produsentens nettsted nevner ikke noe, men pÄ noen nettsteder kan du lese at det er en. Andre skriver det er ingen. NÄ er jeg helt usikker.

Patti

Takk for raskt svar. Da ser det virkelig ut som det ikke er noen radio.

Ray

Hei gutter, takk for gjennomgangen. Vet du allerede om det blir en oppdatering til Android 11 eller hvordan oppdateringspolitikken til OPPO ser ut?