Kontakt med oss

Hei, hva leter du etter?

OPPO Finn X5 Lite Review Header

OPPO Finn X5 Lite anmeldelse – Mye Reno, (for) lite Finn X!

Oppdatert av Timo Altmeyer den 27. april 2024

Med en veiledende pris på 5 euro er OPPO Find X499 Lite den rimeligste smarttelefonen av de tre OPPO Find X5-modellvariantene.

Vi tok en nærmere titt på OPPO-telefonen og vurderte skjermen, ytelsen, kameraet og mer.

7.8
Vår vurdering
Technische Daten
oversikt
produsenten

OPPO

Modell

OPPO Finn X5 Lite

Spezifikationen

 Prosessor og minne 
CPU: MediaTek Dimension 900 5G
GPU: ARM Mali-G68 MP4
Lagring: 8GB LPDDR4X + 256GB UFS2.2
Minneutvidelse: ja (trippelspor)

 Vise 
Vis diagonal: 6,43 inches
Skjermoppløsning: 2400 x 1080 piksler
Skjermfrekvens: 90 Hz
Skjermtype: AMOLED
Skjermbeskytter: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: 10 fingre

 Kameraer 
Hovedkamera: 64 MP (f / 1.7 blenderåpning)
Ultra vidvinkelkamera: 8 MP (119 ° - f / 2.25 blenderåpning)
Makrokamera: 2 MP (f / 2.4 blenderåpning)

Kamera foran: 32 MP (f / 2.4 blenderåpning)

 nettverk 
Dual SIM: Ja
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nei.

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
WCDMA: Bänder 1/2/4/5/6/8/19
FDD-LTE: Bånd 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66 (UL: 1710MHz-1780MHz, DL: 2110MHz-2180MHz)
TD-LTE: Bånd 38/39/40/41
5G SA: 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/78
5G NSA: 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/77/78

 trådløs 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ja
NFC: Ja

 sensorer 
* Omgivelseslyssensor
* Akselerometer
* Nærhet Sensor
* E-Compass
* gyroskop
* Fingeravtrykkssensor (in-display)

 akkumulator 
Batteri: 4.500 mAh
Hurtigladefunksjon: 65W SUPERVOOC
Qi butikk: nei

 Andre 
Operativsystem: Android 11 (ColorOS12)
Lyd: 3.5 mm hodetelefoner / monohøyttalere
Tilkobling: USB-C
Størrelse: 160,6 x 73,2 x 7,81 mm
Vekt: 173g

Anmeldelse: OPPO Finn X5 Lite

Nytt år, ny OPPO Find X-generasjon. Med en prisklasse (RRP) på 499 euro (X5 Lite) til 999 euro (X5) og 1399 euro (X5 Pro), er OPPO Find X5 modellserien spesielt allsidig.

OPPO Finn X5 Lite Review Header

OPPO Find X5 Lite runder av OPPOs nåværende smarttelefongenerasjon, spesielt på bunnen. I motsetning til de to avanserte modellene, betjener Lite-smarttelefonen det svært konkurransedyktige mellomsegmentet. Kompromisser når det gjelder utstyr må aksepteres, men for å forutse én ting: OPPO Find X5 Lite vil (i fremtiden) finne sine kjøpere!

OPPO Find X5 Lite: design og finish

Utformingen av OPPO Find X5 Lite beskrives best med ordet "generisk". Hvis du ser deg rundt i mellomsegmentet på tvers av produsenter, vil du se mange likheter innenfor de forskjellige smarttelefonmerkene.

OPPO Finn X5 Lite bakfra.

Kamerapukkelen på baksiden er typisk for middelklassen og helt annerledes enn de to andre OPPO Find X5-modellene. I stedet for et sveipende kameraelement med sømløs overgang, har Lite-modellen sine tre kameraer og LED-blits innrammet i en rektangulær ramme. Den stikker noen millimeter ut fra baksiden, slik at smarttelefonen ligger flatt på den og vingler når du skriver. Men ingen grunn til bekymring, dette kan observeres med stort sett alle smarttelefoner.

OPPO Finn X5 Lite-siden med strømknapp.

Fargemessig har du valget mellom «Starry Black» og «Startrails Blue». Et trekk ved fargen "Starry Black" er den skimrende blå-svarte fargegradienten som oppstår når lyset treffer den. Fargen "Startrails Blue", som skaper et fiolett skimrende mønster ved hjelp av Laser Direct Imaging (LDI), oppfører seg noe annerledes.

OPPO Find X5 Lite-bunn med USB-C og hodetelefonkontakt.

Smarttelefonen, som er 160,6 mm høy, 73,2 mm bred og 7,81 mm tynn, føles trygg i hånden. Baksiden av vår testenhet i «Starry Black» har en behagelig tekstur som ikke gir rom for stygge fingeravtrykk. Ryggen og rammen er laget av plast, noe som gir en behagelig lett vekt på kun 173 g.

Mot kantene går ryggen dristig over i den skinnende metallrammen. Overgangen er imidlertid ikke sømløs. En liten spalte der skitt kan samle seg. OPPO Find X5 Lite tilbyr ikke beskyttelse mot vann (IP-klassifisering).

Det grønne avtrykket på strømknappen, som på en behagelig måte runder av designet, er ikke lett for øyet. Selve knappene, her power-knappen til høyre og volumvippeknappen til venstre, er lett tilgjengelige, men kunne vært innebygd litt fastere i rammen. Tilkoblingene til OPPO Find X5 Lite utgjør en USB-C-lading eller datatilkobling og en 3,5 mm hodetelefonkontakt.

OPPO Finn X5 Lite-pakkeinnhold

Leveringsomfanget til OPPO Find X5 Lite med beskyttelsesdeksel, hurtiglader, USB-C-kabel og USB-AC-adapter.

OPPO Finn X5 Lite: Skjerm

Flytter vi til fronten finner vi en 6,43" AMOLED-skjerm med en oppløsning på 2400 x 1080 piksler eller 409 PPI. Oppdateringsfrekvensen kan valgfritt stilles inn mellom 60 Hz og maksimalt 90 Hz. Oppdateringsfrekvensen skaleres imidlertid ikke dynamisk.

Parametre som er verdt å nevne er også en 180 Hz samplingsfrekvens, en 8-bits fargeskjerm (16,7 millioner farger) og en skjermlysstyrke på opptil 600 nits i sollys. Displayet er beskyttet av spesielt slitesterkt Corning Gorilla Glass 5.

OPPO Finn X5 Lite AMOLED-skjerm.

Så mye for teorien. I praksis plasserer displayet til OPPO Find X5 Lite seg midt i feltet. AMOLED-panelet overbeviser med høy kontrast med en rik svartverdi. Som standard er skjermfargemodus satt til Levende. Farger vises i denne modusen i sterk, men ikke overmettet og med en varm tone.

DCI-P3-fargerommet dekkes 100 prosent i denne fargemodusen. sRGB-fargerommet er til og med 135 prosent. Mykere farger kan oppnås i "Natur"-modus. I tillegg kan fargetemperaturen korrigeres fortløpende i "kaldere", "standard" og "varmere".

Den automatiske lysstyrkejusteringen reagerer raskt og tilpasser skjermens lysstyrke til lysforholdene. I sterkt omgivelseslys, spesielt i sterkt solskinn, forblir skjermen rimelig leselig. OPPO Find X5 Lite føles imidlertid synlig mer komfortabel i skyggen. Animasjoner vises jevnt takket være 90 Hz oppdateringsfrekvensen. Berøringsskjermen fungerer nøyaktig.

Displayfunksjonene integrert i ColorOS dekker alle forventninger man kan ha til en smarttelefon i mellomklassen. Det er blant annet en (tidsbestemt) mørk modus, en øyekomfortmodus, en videofargeforsterker og en alltid-på-skjerm med tilpasset design. Filmelskere drar nytte av HDR10+-støtte og Widevine L1-lisensiering, som gjør at Netflix kan streames i høyoppløsning.

OPPO Finn X5 Lite: ytelse

MediaTek Dimensity 900 system-på-brikke lover lovende mellomtone-ytelse og de nyeste tilkoblingsstandardene.

Produsert ved hjelp av den effektive 6nm-prosessen, er Dimensity 900 delt inn i en rask 8-kjerners CPU (2x Cortex-A78 @2,4GHz og 6x Cortex-A55 @2GHz) og en Mali-G68 MP4 GPU egnet for mobilspilling.

OPPO Finn X5 Lite Asphalt 9 Gaming.

Når det kommer til lagring, gir OPPO ikke noe valg. Smarttelefonen er kun tilgjengelig med 8 GB LPDDR4X RAM og 256 GB UFS2.2 datalagring. Å utvide minnet med et microSD-minnekort er en fordel, men sjelden nødvendig på grunn av den store datalagringen. Når det gjelder OPPO Find X5 Lite, fungerer dette til og med uten et dual SIM (trippel SIM-spor).

MediaTek Dimensity 900 støtter også gjeldende tilkoblingsstandarder som 5G mobilkommunikasjon (Sub-6 GHz), WiFi 6 (802.11ax) og Bluetooth 5.2. Mer om det senere.

Testene vi utførte i AnTuTu, Geekbench og 900DMark gir en indikasjon på den gode ytelsen til Dimensity 3. Et lite morsomt faktum: smarttelefonen gjenkjennes av mange benchmark-apper som OPPO Reno 7 5G. Dette er ikke en feil, for i andre markeder har OPPO Find X5 Lite dukket opp som OPPO Reno 7 5G.

Fremfor alt er prestasjonene i hverdagen avgjørende og det er knapt noe å utsette på dette punktet. ColorOS 11, basert på Android 12, er rask og smidig å bruke. Apper starter uten en lang lastepause og forblir i minnet i tilstrekkelig lang tid når det gjelder multitasking.

Krevende mobilspilling er heller ingen hindring for Dimensity 900. Grafikkytelsen er tilstrekkelig til å spille spill som Asphalt 9 eller PUBG jevnt. Takket være væskekjølesystemet holder smarttelefonen hodet kaldt selv etter lange perioder med kontinuerlig bruk uten å svekke ytelsen.

Den eneste øvre grensen er 90 Hz, som kraftigere brikker utnytter bedre i krevende applikasjoner. Innenfor brukergrensesnittet er imidlertid Dimensity 900 rask nok til å betjene skjermen på 90 Hz mesteparten av tiden.

OPPO Finn X5 Lite: brukergrensesnitt

Når det gjelder OPPO Find X12 Lite, betyr ColorOS 5 et brukergrensesnitt basert på Android 11. For OPPO Find X-serien lover OPPO en oppdateringsgaranti på 3 Android-oppdateringer. Motsatt betyr dette at OPPO Find X5 Lite vil fortsette å motta oppdateringer opp til Android 14. I henhold til OPPOs oppdateringspolicy er sikkerhetsoppdateringer garantert i opptil 4 år.

Du kan elske eller hate selve ColorOS: utseendet er en smakssak, men OPPO gir brukeren valget når det kommer til ikoner, launchers og lignende. Funksjonelt er systemet godt posisjonert. Spesielle funksjoner som delt skjerm-modus, som gjør at to apper kan vises på skjermen, eller den intelligente sidelinjen, som gir rask tilgang til apper, er bare noen av ColorOS 12s mange funksjoner.

I tillegg til de relevante Google-tjenestene har ColorOS 12 også bloatware (Amazon Shopping, LinkedIn, PUBG, etc.) forhåndsinstallert. Antallet er imidlertid håndterbart og alle apper kan avinstalleres uten problemer.

OPPO Finn X5 Lite: Kamera

Kamerautstyret på baksiden er delt inn i et 64 MP hovedkamera med f/1.7 blenderåpning, et 8 MP ultra vidvinkelkamera med f/2.25 blenderåpning og 119° synsfelt og et 2 MP makrokamera med f/2.4 blenderåpning og fast fokus.

OPPO Finn X5 Lite kameramodul på baksiden.

På fronten sitter et 32 ​​MP frontkamera med f/2.4 blenderåpning, som mest sannsynlig er en Sony IMX615 bildesensor. Med kameraene på baksiden er det rimelig å anta at sensorer fra Omnivision er installert.

trippelkamera

 Trippelkameraet er først og fremst typisk mellomklassepris. Det kameraoppsettet mangler er noe som skiller OPPO Find X5 Lite fra andre smarttelefoner i mellomklassen. Andre produsenter i samme prisklasse er noen ganger avhengige av sensorer og ekstrautstyr av høyere kvalitet, for eksempel optisk bildestabilisering eller en tapsfri telezoom.

Til tross for mangelen på ekstrautstyr, gjorde hovedkameraet til OPPO Find X5 Lite det bra i testen vår. Opptakene er fargesammenhengende og har en behagelig varm tone, uten å miste naturligheten. Det er ikke noe galt med bildeskarpheten og detaljnivået, målt opp mot prisklassen. Når det gjelder bildedynamikk og dybdeskarphet, etterlater OPPO Find X5 Lite mange andre konkurrenter.

Det kan være verdt å slå på nattmodus under dårlige lysforhold. Den tar en serie bilder med forskjellige eksponeringsnivåer, som kombineres til ett bilde i nattbehandling. Til sammenligning er bildene tatt i nattmodus vanligvis mer detaljerte, sannere i farger og lysere.

Testen viste imidlertid også at du trenger en stødig hånd for å bruke nattmodus på OPPO Find X5 Lite. For å ta et bilde må du holde smarttelefonen i ro i opptil 6 sekunder. Nattmodus tilgir sjelden slingring, og derfor kan det være lurt å unngå det hvis det er nok lyskilder og liten evne til å holde i ro. Her er noen testbilder om natten, både med og uten nattmodus.

Ultravidvinkelkameraet på 8 MP kan ikke holde tritt med hovedkameraet. Bilder tatt med den er mindre tiltalende i fargen og detaljnivået samt bildeskarpheten er synlig redusert. Dette er spesielt merkbart når du ser på opptakene på en stor skjerm. Misfarging på kanten av objekter (kromatisk aberrasjon) vises noen ganger.

Makrokameraet på 2 MP er først og fremst en databladfyller uten mye bruk. Som så ofte er tilfellet i mellomområdet, mangler makrokameraet oppløsningen til å ta brukbare bilder. Du kan se et testbilde tatt med makrokameraet her:

OPPO Finn X5 makrokamera testbilde
Hovedkameraet tar opp videoer i maksimalt 4K med 30 bilder per sekund. Opptil 1080 bilder per sekund er mulig med redusert 60p-oppløsning. Videoopptakene stabiliseres ved hjelp av elektronisk bildestabilisering, men kun i 1080p60 eller 1080p30.

frontkamera

Frontkameraet på 32 MP gir gode bilder med naturlige hudtoner og behagelig fargegjengivelse. Detaljnivået er bra, men mangelen på bildestabilisering har en tendens til å riste bilder. Lite lys forsterker effekten ytterligere. Frontkameraet klarer portretter ganske bra, bortsett fra noen få beskjæringsfeil.

OPPO Finn X5 Lite: tilkobling

mobil

Det er ingenting galt med MediaTek Dimensity 6s sub-5 GHz 900G-modem. I testen var mottaksytelsen konsekvent feilfri og dual SIM fungerte uten problemer. 5G er tilgjengelig på begge SIM-sporene. OPPO Find X5 Lite støtter følgende frekvenser og bånd:

  •  GSM: 850/900/1800/1900MHz
  •  WCDMA:  Bänder 1/2/4/5/6/8/19
  •  FDD-LTE: Bånd 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66 (UL: 1710MHz-1780MHz, DL: 2110MHz-2180MHz)
  •  TD-LTE: Bånd 38/39/40/41
  •  5G SA : 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/78
  •  5G NSA:  1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/77/78

SAR-verdiene til OPPO Find X5 Lite er 1,05W/kg på hodet og 0,85W/kg på kroppen.

OPPO Finn X5 Lite SIM-spor

WiFi og Bluetooth

Den nyeste WiFi 6 (802.11ax) støttes, det samme er Bluetooth 5.2. Smarttelefonen oppfører seg perfekt i WLAN og overbeviser med lang rekkevidde og god datagjennomstrømning. Bluetooth overlater heller ingenting å være ønsket. Latensfrie og høyoppløselige lydkodeker (aptX, aptXHD, LDAC) er tilgjengelige.

GPS og sensorer

GPS, A-GPS, BeiDou, GLONASS, GALILEO og QZSS posisjoneringssystemer støttes for navigasjon. Smarttelefonen finner GPS-fiksen, som er nøyaktig innen noen få meter, etter bare noen få sekunder. I praktisk bruk, når du navigerer gjennom byen og over hele landet, har OPPO Find X5 et sterkt signal, uten noen avvik som er verdt å nevne når du bestemmer posisjonen.

Sensorutstyret inkluderer en geomagnetisk sensor, en nærhetssensor, en lysstyrkesensor, et akselerometer, en gravitasjonssensor og et gyroskop. NFC er tilgjengelig for kontaktløs betaling, inkludert med Google Pay.

fingeravtrykk skannere

Til tross for den iøynefallende strømknappen, er fingeravtrykkskanneren plassert under skjermen. Dette fungerer pålitelig og raskt. Alternativt kan smarttelefonen også låses opp via ansiktsgjenkjenning.

lyd

Dessverre kom ingen stereohøyttaler inn i OPPO Find X5 Lite. I stedet må du være fornøyd med monolyden, som høres litt flat ut, men har et greit volum. Hodetelefoner kan kobles til kablet via USB-C eller 3,5 mm-kontakt eller trådløst via Bluetooth. Det er ingen FM-radiofunksjon.

OPPO Find X5 Lite: Batteri

Batteriet til OPPO Find X5 Lite har en kapasitet på 4500 mAh, noe som er vanlig i dag. Takket være den ganske nøysomme MediaTek Dimensity 900, kan en gjennomsnittlig skjerm-på-tid på 15 timer oppnås. Omregnet til dager kan en kjøretid på ca. to dager oppnås ved normal bruk.

Batteriet kan lades raskt ved hjelp av 65W SUPERVOOC ladeteknologi. Med bare 15 minutter på laderen er batteriet allerede ladet til 60 prosent. OPPO holder løftet om å lade batteriet til 31 prosent på bare 100 minutter. Omvendt lading, dvs. lading av andre enheter i motsatt retning, støttes.

OPPO Finn X5 Lite Review Header

OPPO Finn X5 Lite

7.8
rangering
positiv

Interessant fargeeffekt
Grei 90Hz AMOLED-skjerm
God ytelse i hverdagen og i mobilspill
Opptakskvalitet på hovedkameraet
Gjeldende tilkoblingsstandarder (5G, WiFi6, Bluetooth 5.2)
NFC for kontaktløs betaling
In-display fingeravtrykkskanner
God batterilevetid og kort ladetid (65W SUPERVOOC)

negative

Forholdsvis høy pris
Ingen IP-rangering
Totalt sett uspektakulært kamerautstyr
Så langt er det bare ColorOS basert på Android 11
Ingen stereohøyttaler

Konklusjon

OPPO Find X5 Lite er en anstendig smarttelefon i mellomklassen som scorer spesielt godt på områdene skjerm, ytelse, tilkobling og batteri. Sammenlignet med det konkurransedyktige mellomsegmentet mangler imidlertid smarttelefonen et unikt salgsargument. Kamerautstyret er ganske uspektakulært til tross for hovedkameraets tilstrekkelige opptakskvalitet. Eller med høyttaleren, for eksempel, fortsetter du å stole på mono i stedet for stereo.

Det første å kritisere er den høye introduksjonsprisen på 499 euro. OPPO Find X5 Lite har rett og slett for lite å tilby til det, og en pris på rundt 300 euro ville vært mye mer passende sammenlignet med konkurrentene. Vi antar imidlertid at prisen vil falle i nær fremtid. Dette er også tiden da den velfunderte OPPO Find X5 Lite vil finne sine kjøpere.

Timo Altmeyer avatar
forfatter

Timo er grunnleggeren av techreviewer.de og en ekte teknologiekspert. Fra smarttelefoner til e-sykler, fra hjemmekino til smarte hjem, han har alltid fingeren på pulsen til de siste trendene.

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Erforderliche Felder sind mit * merket

Mer fra OPPO