Kontakt med oss

Hei, hva leter du etter?

vivo X80 Pro produktbilde

vivo X80 Pro anmeldelse – Den ultimate kamerasmarttelefonen nå med Android 13!

Testrapport laget av Timo A. 18. november 2022

vivo X80 Pro er et ekte teknologimonster på en smarttelefon. Testen viser om den har det som skal til for å bli den beste vivo-smarttelefonen til dags dato og hvor godt kamera, display og batteri presterer i hverdagen.

Twitter Facebook WhatsApp Buffer pin It
9.3
Vår vurdering
€ 1313 cyberport.de
Sjekk priser
Technische Daten
oversikt
produsenten

vivo

Modell

vivo X80 Pro

Spezifikationen

 Prosessor og minne 
CPU: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
GPU: Adreno 730
RAM: 12GB LPDDR5
Internt minne: 256GB UFS3.1
Minneforlengelse: nei

 Vise 
Vis diagonal: 6,78 inches
Skjermoppløsning: 3200 x 1440 piksler (517 PPI)
Skjermfrekvens: 120 Hz
Skjermens lysstyrke: 1000 nits (1500 nits topp)
Skjermtype: OLED (LTPO3)
Skjermbeskytter: Ukjent
Samplingsfrekvens: 300 Hz
annet:
*HDR10+
*Øyebeskyttelse

 Kameraer 
Hovedkamera: 50 MP Samsung GNV (1/1.31" | 1.20 µm | f/1.57 | OIS)
Ultravidvinkelkamera: 48 MP Sony IMX598 (1/2" | 0.80 µm | 114° | f/2.2)
Telefotokamera: 12 MP Sony IMX663 (1/2.93" | 1.22 µm | 2x optisk | f/1.85 | OIS)
Telefotokamera: 8 MP Hynix HI-847 (1/4.4" | 1.0 µm | 5x optisk | f/3.4 | OIS)

Frontkamera: 32 MP Samsung S5KGD2 (1/2.8" | 0.80 µm | f/2.45)

 nettverk 
Dobbel SIM: Ja (dobbel SIM og dobbel standby)
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nei.

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
WCDMA: B1/B2/B4/B5/B8
FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B13/B17/B18/B19/B20/B26/B28/B32/B66
TDD LTE: B38/B39/B40/B41/B42
5G NSA/SA: n1/n2/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n66/n77/n78

 trådløs 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ja
NFC: Ja

 sensorer 
* Omgivelseslyssensor
* Akselerometer
* Farge temperatursensor
* E-Compass
* gyroskop
* Fingeravtrykkssensor (in-display)
*Infrarød sender
*Laserfokussensor

 akkumulator 
Batteri: 4.700 mAh
Hurtigladningsfunksjon: 80 Watt
Qi-lading: 50 watt

 Andre 
Operativsystem: Android 12 (Funtouch OS 12)
Lyd: stereohøyttalere
Tilkobling: USB-C (USB 3.1)
Størrelse: 164,57 x 75,30 x 9,10 mm
Vekt: 219 g

Lieferumfang

1 x vivo X80 Pro
1x XE710 (Type-C hodetelefonkontakt)
1x hurtigstartguide
1x Type-C til USB-kabel
1x lader
1x SIM-verktøy
1x beskyttelsesdeksel for smarttelefon
1x beskyttelsesfilm (påført)
1x garantikort

Anmeldelse: vivo X80 Pro

Oppdatert (18. november 2022)

Med litt forsinkelse har Funtouch OS 13-oppdateringen for vivo X80 Pro blitt rullet ut i noen dager. Oppdateringen med versjonsnummeret PD2185BF_EX_A_13.1.10.13.W30 er også en oppgradering fra Android 12 til Android 13.

Android-sikkerhetsoppdateringen er oppdatert til november 2022. Alle endringer kan sees i vedlagte skjermbilder.

Oppdatering (28. oktober 2022)

For bare noen dager siden kunngjorde vivo at den Android 04-baserte Funtouch OS 13-oppdateringen vil bli distribuert via OTA fra 13. november. Kort tid før overgangen til Funtouch OS 13, leverte vivo en liten midlertidig oppdatering for Funtouch OS 12.

Oppdateringen med versjonsnummeret PD2185BF_EX_A_12.0.14.0.W30 oppdaterer sikkerhetsoppdateringen til vivo X80 Pro til oktober 2022-status. Den optimerer også driftsytelsen, forbedrer kompatibiliteten med apper og "Nettverksdataflyten er optimert for en bedre Internett-brukererfaring". .

Oppdatering (11. oktober 2022)

For Amazon Prime-medlemmer vil Prime Exclusive-tilbudene finne sted fra 11. til 12. oktober. Vivo X80 Pro har også kommet med i avtalene.

Med frakt fra Amazon kan du kjøpe smarttelefonen for kun 1076 euro i stedet for 1299 euro (RRP).

Tilbud på Amazon

Oppdatering (23. August 2022)

Vivo distribuerer den Android 13-baserte Funtouch OS 13 Beta (PD2185BF_EX_A_13.1.1.9.4.W30.V000L1) til utvalgte testere.

Oppdateringen gir nye funksjoner og følger det ubegrensede "Material You"-designspråket. Vi må imidlertid fortsatt være tålmodige til den endelige utrullingen av Funtouch OS 13.

Vivo X80 Pro er navnet på den nye high-end smarttelefonen, som vivo er tilbake på det europeiske markedet med i år. Vivo X70 Pro+, som bare ble utgitt i Kina, ble hoppet over, og den europeiske avleggeren av flaggskipsmarttelefonen presenteres bare noen måneder etter utgivelsen av vivo X80-serien i Kina.

Med X80 Pro setter vivo en personlig milepæl når det gjelder maskinvare og utstyr. Samtidig er det den dyreste vivo-smarttelefonen til dags dato, og bryter gjennom 1000 euro-merket for første gang.

vivo X80 Pro: design og finish

vivo X80 Pro har en umiskjennelig husdesign, som produsenten selv kaller «Cloud Window Design». Et slående trekk er den rektangulære kamerablokken på baksiden, som skal gi smarttelefonen sin egen karakter og regnes som «state-of-the-art» av mange produsenter.

vivo X80 Pro bakside

Kamerapukkelen tar opp 1/3 av ryggen.

Takket være den reflekterende overflaten skiller kamerablokken seg synlig ut fra den matte baksiden av dekselet. Selv om den stikker 2 mm ut fra dekselet, har dens betydelige størrelse fordelen at smarttelefonen forblir stabil på baksiden og ikke vingler når du skriver.

Vivo har omringet tre av de fire kameraene i en sirkel, som kommer nær utseendet til en kameralinse. ZEISS T*-avtrykket peker på det spesielle antirefleksbelegget, som reduserer strølys og sikrer bedre lysgjennomgang. Mer om hvordan dette påvirker opptakskvaliteten senere.

vivo X80 Pro høyre side

Alle kontrollknappene er til høyre.

Baksiden av vivo X80 Pro er laget av frostet glass, som gir smarttelefonen en behagelig delikat, om enn noe glatt, håndfølelse. Fingeravtrykk forblir nesten aldri på den litt skimrende ryggen. På den reflekterende kamerablokken gjør den det derimot.

Cosmic Black-fargen er det eneste fargealternativet som vivo tilbyr i Europa. Men det spiller ingen rolle, for vivo X80 Pro i Cosmic Black kan knapt overgås estetikkmessig.

vivo X80 Pro nedre rammeseksjon

Rammen er rent frest.

Både glassbaksiden og skjermbeskytteren er laget av herdet spesialglass. Spesielt bruddsikkert Corning Gorilla Glass 6 er brukt på baksiden.

Displayglasset kommer fra ZEISS datterselskap "SCHOTT", som har et litium-aluminium-silikatglass med spesielt høy ripebestandighet på markedet med "SCHOTT Xensation Up". Vi var i stand til å forstå kvalitetsløftet til begge vernebrillene veldig godt i testen. Selv om smarttelefonen ble brukt i hverdagen uten etui, ser den fortsatt ut som den gjorde den første dagen.

vivo X80 Pro venstre side

Smarttelefonen er 164,57 x 75,30 x 9,10 mm i størrelse og veier 219 g.

Mellom glasssandwichen er en metallramme som smalner av til venstre og høyre. Som et resultat smelter displayet og baksiden bokstavelig talt sammen, noe som sikrer et slankt utseende og bidrar til den positive håndfølelsen. Kontrollknappene er plassert på høyre side og er lette å nå. I likhet med rammen er de laget av metall og har et utmerket trykkpunkt.

Rammen er flatet i topp og bunn. Det doble nano SIM-sporet er innebygd i bunnen av rammen. USB-C-porten er i midten, med en mikrofon til venstre og høyttaleren til høyre. I den øvre enden av rammen sørger et glasselement med "Professional Photography"-påtrykk for en vellykket finish. En annen mikrofon og en IR-blaster er plassert der.

vivo X80 Pro øvre rammeseksjon

IR-blasteren kan blant annet brukes til å styre TV-er.

Behandlingskvaliteten til vivo X80 Pro følger premium-utseendet og oppfyller selv de høyeste kravene. I følge IP68 er smarttelefonen både vanntett og støvtett.

Leveringsomfanget etterlater ingenting å være ønsket. Inkludert tilbehør inkluderer et beskyttende etui, 80W hurtiglader, ladekabel, kablede hodetelefoner, SIM-nål og det vanlige papirarbeidet. En skjermbeskytter er allerede brukt på fabrikken.

vivo X80 Pro leveringsomfang

Dette tilbehøret er inkludert i leveringsomfanget.

vivo X80 Pro: Skjerm

En 6,78-tommers Samsung E5 OLED-skjerm med en oppløsning på 3200 x 1440 piksler og et sideforhold på 20:9 venter oss på forsiden. Panelet er av typen LTPO3 og støtter en variabel oppdateringsfrekvens mellom 1 Hz og 120 Hz. Som en 10-bits skjerm kan den vise opptil 1,07 milliarder farger.

Så mye for den tekniske siden. Displayet til vivo X80 Pro scorer imidlertid ikke bare på dataarket, men også i hverdagen. Med en pikseltetthet på 517 PPI er skjermen nåleskarp. Oppløsningen kan også endres mellom 2400 x 1080 og 3200 x 1440 i innstillingene. Forskjellen er ikke synlig for øyet. Når det gjelder batterilevetid, får du noen minutter gratis.

vivo X80 Pro-skjerm

Samsung E5-panelet er en av de beste skjermene i sin tid.

Den variable oppdateringsfrekvensen gjør skjermen smøraktig, slik at det ikke er noen stygge etterfølgende effekter når du ruller. Med "Smart switching"-innstillingen skalerer smarttelefonen automatisk mellom 1 Hz og 120 Hz. Dette fungerer imidlertid ikke alltid pålitelig, slik at det noen ganger ikke ser så glatt ut som man ønsker. Som et alternativ til intelligent svitsjing kan du velge mellom 60 Hz eller 120 Hz. Sistnevnte gir definitivt den beste skjermen, men øker også strømforbruket.

For eksempel representerer den intelligente svitsjen i Chrome-nettleseren kun 60 Hz. Med 120 Hz-innstillingen utnyttes 120 Hz fullt ut, noe som sikrer en synlig jevnere rulling. Mobilspill er begrenset til 60 Hz uavhengig av innstilling, selv om høyere FPS oppnås. Forresten oppnås 1 Hz kun ved maksimal lysstyrke på skjermen.

vivo X80 Pro buet skjermkant

Buet eller flatt – et evig stridsspørsmål.

I følge vivo når "Local Peak Brightness" en verdi på 1500 nits. Kolorimeteret vårt var i stand til å måle en maksimal lysstyrke på skjermen på 1013 nits i testen. Dette betyr at skjermen forblir veldig lett å lese selv i solskinn. Den automatiske lysstyrkejusteringen reagerer også raskt.

Fargejusteringer kan gjøres ved å bruke de tre fargeprofilene "Standard", "Professional" og "Bright". Standardprofilen er basert på DCI-P3-fargerommet og sikrer sterke farger. Den profesjonelle profilen er basert på sRGB-fargerommet og prøver å redusere fargeforskjellen (Delta E). Til sammenligning er skjermen litt blekere, men også nærmere virkeligheten. Til slutt er det lysprofilen, som ytterligere forsterker fargeintensiteten til standardprofilen.

Det er en skyveknapp for fargetemperatur for ytterligere justeringer. Alle tre fargeprofilene er overveiende kjølige, slik at du kan bringe litt mer varme inn i displayet via fargetemperaturen.

vivo X80 Pro HDR10+

Sterke farger, sylskarp skjerm og en nesten uendelig kontrast.

En annen skjermfunksjon er HDR10+-støtte. Streaming av HDR-innhold via Netflix og YouTube fungerte pålitelig i testen. Widevine L1 DRM som kreves for Netflix HD er tilgjengelig.

Berøringsskjermen med en samplingsfrekvens på 300 Hz gjenkjenner opptil ti samtidige innganger. Nå og da kan det skje at feil inntasting utløses når du griper skjermen. Synderen er den sterke krumningen av skjermkantene (buet skjerm), som hovedsakelig bidrar til utseendet. De buede skjermkantene på vivo X80 Pro er mindre utsatt for fargeforstyrrelser. De finnes, men vi har allerede hatt kandidater foran oss som kaster betydelig flere skygger avhengig av synsvinkelen.

vivo X80 Pro: ytelse og funksjoner

For å møte kravene til en avansert smarttelefon, er vivo X80 Pro avhengig av Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1. Mobilplattformen er nå erstattet av Snapdragon 8 Gen 1+, men det var produsentens raskeste mobilplattform da smarttelefonen ble lansert.

I Kina er smarttelefonen til og med tilgjengelig i to varianter. I tillegg til Snapdragon-modellen tilbyr de en vivo X80 Pro med Dimensity 9000.

Men tilbake til Snapdragon 8 Gen 1. System-on-chip (SoC) er produsert ved hjelp av den effektive 4nm-prosessen og er basert på ARMs v9-arkitektur. CPU-en består av åtte kjerner delt inn i tre klynger. En førsteklasses kjerne med en klokkefrekvens på 3 GHz er ansvarlig for ytelsesintensive oppgaver. Det er også tre Cortex A710-kjerner med en klokkefrekvens på 2,5 GHz for vanlige oppgaver og fire Cortex A510-kjerner med en klokkefrekvens på 1,8 GHz for energisparende oppgaver. En Adreno 730 grafikkakselerator er installert for grafikkapplikasjoner.

I benchmarks er vivo X80 Pro på nivå med andre smarttelefoner med Snapdragon 8 Gen 1. Sammenlignet med en Motorola Edge 30 Pro eller HONOR Magic 4 Pro, er det knapt noen forskjeller i oppnådde skårer. Men smarttelefonen er også rask i daglig bruk og taklet alle applikasjoner og hvert mobilspill i testen godt.

Et problem som alle smarttelefoner med Snapdragon 8 Gen 1 lider av, er den temperaturrelaterte nedklokkingen av ytelsen (termisk struping). For ikke å overopphetes, korrigerer vivo X80 Pro ytelseskurven nedover etter bare 5 minutter. Etter 10 minutter synker ytelsen til 71 % av maksimal ytelse. Termisk struping er ikke merkbar i daglig bruk. Det er knapt noen situasjoner der full ytelse kreves på lang sikt. Selv i krevende mobilspill som Diablo Immortal eller PUBG forblir FPS konstant og varmeutviklingen holdes innenfor grensene.

Snapdragon 8 Gen 1 er supplert med raske minnemoduler. 12 GB LPDDR5 RAM og 256 GB UFS3.1 datalagring er installert. Smarttelefonen er ikke tilgjengelig i andre lagringsvarianter, i hvert fall i Europa. Intern lagringsutvidelse ved hjelp av et microSD-minnekort støttes ikke.

programvare

På programvarenivå venter Funtouch OS 12-brukergrensesnittet utviklet av vivo på oss. Systemet er basert på Android 12 og er utvidet til å omfatte en rekke funksjoner og brukergrensesnittet er justert. Funtouch OS 12 tilbyr blant annet en rekke ulike widgets som kan plasseres på startskjermen og det finnes personaliseringsmuligheter som dynamiske animasjonseffekter for fingeravtrykkskanneren, ansiktsgjenkjenning og lasteprosessen.

Brukerveiledningen er justert for å lette enhåndsbetjening. En tilpassbar miniskjerm kan vises på skjermen med en gest, som kan kontrolleres med tommelen. Det er også mulighet for å dele skjermen på midten for å bruke to apper samtidig.

Funtouch OS 12 har også en alltid-på-skjerm integrert. I tillegg til personlige stiler, er det innstillingsmuligheter for visningsvarigheten og hvilke varsler som vises på AoD.

Også verdt å nevne er den integrerte app-kloneren, som apper som WhatsApp, Facebook og Instagram kan dupliseres med, ultraspillmodusen for å forbedre spillopplevelsen i mobilspill, eller de utvidede databeskyttelsesalternativene inkludert app-kryptering.

vivo lover store Android-oppdateringer og sikkerhetsoppdateringer for en periode på tre år. Dette sikrer oppdateringer til Android 13 og 14. En oppdatering til Android 15 er fortsatt mulig. De månedlige sikkerhetsoppdateringene har så langt blitt levert raskt.

tilkobling

vivo X80 Pro tilbyr alle tilkoblingsstandardene du kan forvente av en avansert smarttelefon. Smarttelefonen støtter alle viktige 4G- og 5G-frekvensbånd (sub-6GHz) for telefonering og mobilsurfing. VoLTE og VoWiFi støttes også. Smarttelefonen svikter ikke når det gjelder mottak og stemmekvalitet.

I WLAN kommuniserer smarttelefonen med WiFi 6 . Vi hadde ønsket oss WiFi 6E her, for flere og flere rutere dekker nå 6 GHz-frekvensbåndet som en "WLAN-ekspressvei". Vi kan ha det gøy med 2,4 GHz og 5 GHz, men det er heller ikke noe galt med datagjennomstrømningen til vivo X80 Pro.

vivo X80 Pro SIM-spor

Dobbel SIM og dobbel standby

Det er også Bluetooth 5.2, NFC og en IR-blaster for å kontrollere enheter med infrarøde mottakere (TV, stereoanlegg, etc.). Smarttelefonen bruker GPS, BEIDOU, GLONASS, GALILEO, QZSS, A-GPS, mobiltelefonposisjon og WLAN-posisjon for å bestemme plasseringen.

fingeravtrykk skannere

3D-ultralyd-fingeravtrykksensoren til vivo X80 Pro er uslåelig. Skanneområdet er 11,1 ganger større enn på en vanlig smarttelefon med en in-display-skanner. Men det er ikke alt. Under oppsettet er fingeren allerede registrert etter å ha blitt plassert på den én gang. Du sparer deg selv for å ta på og av igjen, slik du vanligvis kjenner det.

Likevel er fingeravtrykkskanneren til vivo X80 Pro ikke mindre sikker eller unøyaktig. Sensoren reagerer ekstremt presist over et stort område og låser opp smarttelefonen med enestående hastighet. Privat innhold kan til og med sikres med verifisering med to fingre. I stedet for å bruke bare én finger, låses smarttelefonen bare opp når to registrerte fingre plasseres.

lyd

Stereohøyttalerne, som består av høyttaleren på bunnen og ørekoppen, leverer en fyldig og balansert lyd. Begge høyttalerne oppnår et høyt og jevnt fordelt volum uten forvrengning.

Det er ingen 3,5 mm hodetelefonkontakt. I stedet må du bruke Bluetooth eller USB-C. Bemerkelsesverdige Bluetooth-lydkodeker til vivo X80 Pro er aptX, aptX HD, aptX adaptive og LDAC.

vivo X80 Pro: Kamera

vivo X80 Pro bakkamera

Fire av de fem kameraene er plassert på baksiden.

Med kamerasystemet til vivo X80 Pro prøver Vivo å tilby en mest mulig allsidig kameraopplevelse som kan takle alle situasjoner. Det brukes totalt fem sensorer som oppfyller ulike formål. Her er oversikten:

  •  Hovedkamera: 50 MP Samsung GNV (1/1.31″ | 1.20 µm | f/1.57 | OIS)
  •  Ultravidvinkelkamera: 48 MP Sony IMX598 (1/2″ | 0.80 µm | 114° | f/2.2)
  •  Telefotokamera: 12 MP Sony IMX663 (1/2.93″ | 1.22 µm | 2x optisk | f/1.85 | OIS)
  •  Telefotokamera (periskop): 8 MP Hynix HI-847 (1/4.4″ | 1.0 µm | 5x optisk | f/3.4 | OIS)
  •  Frontkamera: 32 MP Samsung S5KGD2 (1/2.8" | 0.80 µm | f/2.45)

Det er slående at vivo bruker to telefotokameraer her. Den ene muliggjør en tapsfri 2x zoom, den andre en tapsfri 5x zoom. Hovedkameraet drar igjen nytte av gimbal-stabilisering, som nå til og med kan fikse bildet på den horisontale aksen med en 360° rotasjon. Begge telefotokameraene er optisk stabilisert (OIS).

Takket være samarbeidet med ZEISS har linsene et ZEISS T* antireflekterende belegg, som forbedrer lyseffekten og unngår lysrefleksjoner (ghosting). Dette er ikke tomme markedsføringsfraser, men fungerer faktisk. Det er også en forbedret versjon av den interne bildebehandlingsbrikken med vivo V1+.

hoved~~POS=TRUNC kameraet~~POS=HEADCOMP

Hovedkameraet på 50 MP drar fordel av pixel binning. Flere piksler er kombinert til én stor piksel, noe som oppnår høyere lysfølsomhet og reduserer signal-til-støy-forholdet. Opptakene krymper til 12,5 MP.

Under gode lysforhold muliggjør sensoren svært gode opptak med bemerkelsesverdig bildeskarphet og et imponerende detaljnivå. Farger gjengis veldig levende. Når det gjelder dynamisk rekkevidde og støy, gjør Samsung GNV en god jobb. Vi tok testbildene våre i forskjellige situasjoner.

En interessant kamerafunksjon er ZEISS Natural Color-modus. Aktiverer du modusen i kameraappen, oppnås en mest mulig naturlig fargekonsistens. Dette er spesielt nyttig for brukere som verdsetter autentisitet, men også for foto- eller videoprofesjonelle som ønsker en flatere skjerm.

Selv under dårlige lysforhold skapes det godt eksponerte bilder med stort dynamisk område og god fargegjengivelse. Detaljnivået er grei, riktignok med skarphetskarakteristikken til nattmodus – ikke overdrevent, men ikke akkurat naturlig heller. Støy er knapt synlig, selv i skyggene.

I totalt mørke kan nattmodusen trylle frem litt flere detaljer og lysstyrke på bildet. I de fleste tilfeller er det imidlertid ikke verdt å slå på, for selv uten nattmodus lager vivo X80 Pro flotte nattbilder.

Ultra vidvinkelkamera

Ultravidvinkelkameraet er et av de bedre UWK-ene vi har sett så langt. Det kan imidlertid ikke holde tritt med opptakskvaliteten til hovedkameraet når det gjelder skarphet og detaljnivå. Fargene er spesielt sterke og det dynamiske området er også overbevisende.

vivo X80 Pro har ikke makrokamera, men UWK har autofokus og kan derfor også brukes til nærbilder.

Makromodus kan stilles inn via kameraappen. Enten aktiverer du «Super Macro Auto»-innstillingen, der kameraet automatisk bestemmer når det er fornuftig å bytte til makromodus, eller så bytter du makromodus manuelt.

kamera zoom

Den tapsfrie 2x zoomen er godt tilpasset fargeskjermen og det dynamiske området til hovedkameraet. Detaljnivået er bra, men ikke fullt så høyt som detaljbildet til hovedkameraet.

Det samme kan sies om 5x zoom. Utover 5x forstørrelse reduseres opptakskvaliteten sakte. Det maksimale zoomnivået ender ved 60x forstørrelse.

video funksjon

Hovedkameraet til vivo X80 Pro er i stand til å ta opp videoer i 8K30 og med høyere bildefrekvens i 4K60. Ultravidvinkelkameraet tar opp i 4K60, de to telefotokameraene i 1080p30.

Videofunksjonene til vivo X80 Pro er svært omfattende. De som liker å filme i kinostil kan bruke den spesielle ZEISS Cinematic-modusen til å ta opp videoer i det typiske filmformatet med 21:9 og 24 bilder per sekund.

Men modusen byr på enda mer. Ved hjelp av kunstig intelligens genereres en bokeh-effekt under det pågående opptaket og i sanntid. I tillegg kan film-LUT-er og filtre plasseres direkte på opptaket. Her er videoen vår om det:

vivo X80 Pro - XPEDITION LaLa Land ZEISS Cinematic Mode [Ucut]

Oppløsningen er imidlertid begrenset til 1080p i ZEISS Cinematic-modus. Det er en ekstra filmmodus som også tar opp i 21:9 sideforhold i 4K og med 30 bilder per sekund. Men da uten bokeh-beregning.

Det er tre stabiliseringsmodi å velge mellom for å stabilisere videoopptakene. Standard stabilisering stabiliserer opptak opp til 4K60. I tillegg kommer ultrastabiliseringen, som ytterligere intensiverer stabiliseringsgraden med kunstig beregning. Her er oppløsningen begrenset til 1080p60. Den tredje modusen er horisontal stabilisering. I denne modusen kan bildestabiliseringen festes på horisontalplanet, uansett hvor rundt du beveger smarttelefonen.

Bytte til ultravidvinkelkameraet mens opptak pågår fungerer ikke. Zooming er mulig med maksimalt 10x forstørrelse. Men i videomodus forstørres hovedkameraet rent digitalt. De to telefotokameraene er ikke inkludert.

Andre videofunksjoner inkluderer en HDR10+-opptaksmodus, en teleprompter-funksjon, en skjønnhets-AI og filtre. Videokvaliteten til vivo X80 Pro er utmerket og overbeviser dag og natt.

frontkamera

Frontkameraet på 32 MP er ideelt for selfies og videosamtaler. Bilder og videoer tatt med den viser et høyt detaljnivå og balansert fargegjengivelse, noe som gjør hudtoner spesielt naturlige.

Det er mange funksjoner i kameraappen som kan brukes til å forskjønne selfiene. Det finnes ulike overlegg, sminke-, skjønnhets- og holdningsfiltre og fargefiltre. I tillegg til vanlig fotomodus er det en portrettmodus med dybdeskarphet. Dybdeskarpheten kan stilles inn i ni trinn mellom f/16 og f/0,95.

vivo X80 Pro: Batteri

Vivo X80 Pro pakker et 4700mAh batteri som støtter 80W kablet lading og 50W trådløs lading.

Snapdragon 8 Gen 1 er ikke akkurat kjent for sin økonomiske bruk, slik at en skjerm-på-tid på 13 timer kan omtales som en ganske gjennomsnittlig verdi. Overført til hverdagen, avhengig av bruksintensiteten, kan en batterilevetid på 1 til 1 1/2 dag oppnås.

vivo 50W vertikal trådløs blitslader

Slik ser den ut, 50W trådløs blitslader

Å kompensere for den ganske magre batterilevetiden er hurtigladetiden. Med den medfølgende 80W FlashCharge-laderen kan smarttelefonen lades helt opp på 38 minutter. Den trådløse blitsladeren på 50 W lader smarttelefonen fra 50 til 0 % på 100 minutter.

10W omvendt lading støttes som en ekstra ladefunksjon. Da oppfører vivo X80 Pro seg som en powerbank og kan lade enheter i motsatt retning.

Sjekk priser

iconTysk lager
iconLeveringstid 2-5 virkedager
1.313,00 €
rangering
positiv

Stilig design
IP68 sertifisering
Premium LTPO-skjerm med høy lysstyrke
God ytelse i hverdagen og i mobilspill
Sterkt kamerasystem
ZEISS kamerafunksjoner
Lynrask fingeravtrykkskanner
Gjeldende tilkoblingsstandarder (5G, WiFi6, Bluetooth 5.2)
Kraftig høyttaler
50W trådløs lading

negative

SD 8 Gen 1 termisk struping
Batterilevetiden kan bli bedre
Ingen WiFi 6E

Konklusjon

vivo X80 Pro scorer med førsteklasses maskinvare. Først og fremst er kamerasystemet, som leverer i nesten alle disipliner. Bilder og videoer kan tas dag eller natt, og med ZEISS bildesystem er nyttige tilleggsfunksjoner tilgjengelig for enda mer kunstnerisk frihet.

Men ikke bare kameraet til vivo X80 Pro er på toppnivå. LTPO-skjermen med en jevn 120 Hz oppdateringsfrekvens skinner ekstremt sterkt, har høy oppløsning (QHD+) og skinner med presis fargegjengivelse.

Den avanserte Snapdragon 8 Gen 1 og rask lagring sikrer at apper og spill fungerer jevnt. Likevel lider smarttelefonen av termisk struping, noe som reduserer ytelsen under full belastning. Nedgangen i ytelse er synlig i benchmarks. Men ikke i hverdagen.

Fingeravtrykkskanneren, som settes opp med bare ett trykk og reagerer over et stort område på brøkdeler av et sekund, vakte forbauselse. Definitivt et av de upåfallende høydepunktene til vivo X80 Pro!

Til syvende og sist er det eneste som plager oss batterilevetiden, som er ganske gjennomsnittlig på 1 1/2 dag ved normal bruk. Det kunne vært en halv dag lenger. Det finnes tross alt en hurtigladefunksjon som lader smarttelefonen med 80W kablet og 50W trådløst på kort tid.

9.3
Vår vurdering
Timo Altmeyer Avatar
forfatter

Lanserte nettstedet techreviewer.de i 2016 og har vært en aktiv redaktør av nyheter og testrapporter innen alle teknologiområder siden den gang.

8 kommentarer

8 kommentarer

  1. lk

    30. August 2022 10 til: 00

    Støtter smarttelefonen eSIM? Fant ikke noe om det. LG

    • Timo admin

      30. August 2022 12 til: 03

      Hei lk, vivo X80 Pro støtter ikke eSIM.

      Hilsen
      Timo

  2. jan

    3. oktober 2022 klokka 13:00

    Hei Timo, kan du fortelle meg hvordan jeg får Android 13 beta på smarttelefonen min?

    • Timo admin

      4. oktober 2022 klokka 09:32

      Hei Jan, noen brukere kunne få betaen som en systemoppdatering i august. Dessverre fungerer ikke dette lenger for øyeblikket, så jeg ville ventet litt lenger til Android 13 rulles ut som en stabil versjon.

  3. Sebastian

    13. oktober 2022 klokka 13:03

    Hei, jeg er den stolte eieren av en vivo X80 Pro og nå vil jeg kjøpe den trådløse blitsladeren. Jeg finner den dessverre ingen steder. Amazon, Saturn og Media Markt selger smarttelefonen, men ikke tilbehøret. Har du noen råd?

    • Timo admin

      13. oktober 2022 klokka 16:20

      Hei Sebastian, det er et godt spørsmål. Så langt har jeg bare oppdaget den originale vivo Wireless Flash Charger hos Tradingshenzhen. Du kan selvfølgelig også prøve et produkt fra en annen produsent. Det meste av tiden brukes samme ladestandard.

  4. Sebastian

    16. oktober 2022 klokka 13:10

    Servus Timo, takk for tipset. Jeg bestilte den fra butikken, men den kommer sannsynligvis fra Kina. Jeg venter og ser.

  5. Luke

    3. november 2022 klokka 20:10

    Hei, har noen fått Android 13-oppdateringen på enheten sin ennå? Når jeg ser etter oppdateringer, får jeg meldingen om at jeg bruker den gjeldende versjonen. Det er fortsatt Android 12.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Erforderliche Felder sind mit * merket

oversikt
produsenten

vivo

Modell

vivo X80 Pro

Spezifikationen

 Prosessor og minne 
CPU: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
GPU: Adreno 730
RAM: 12GB LPDDR5
Internt minne: 256GB UFS3.1
Minneforlengelse: nei

 Vise 
Vis diagonal: 6,78 inches
Skjermoppløsning: 3200 x 1440 piksler (517 PPI)
Skjermfrekvens: 120 Hz
Skjermens lysstyrke: 1000 nits (1500 nits topp)
Skjermtype: OLED (LTPO3)
Skjermbeskytter: Ukjent
Samplingsfrekvens: 300 Hz
annet:
*HDR10+
*Øyebeskyttelse

 Kameraer 
Hovedkamera: 50 MP Samsung GNV (1/1.31" | 1.20 µm | f/1.57 | OIS)
Ultravidvinkelkamera: 48 MP Sony IMX598 (1/2" | 0.80 µm | 114° | f/2.2)
Telefotokamera: 12 MP Sony IMX663 (1/2.93" | 1.22 µm | 2x optisk | f/1.85 | OIS)
Telefotokamera: 8 MP Hynix HI-847 (1/4.4" | 1.0 µm | 5x optisk | f/3.4 | OIS)

Frontkamera: 32 MP Samsung S5KGD2 (1/2.8" | 0.80 µm | f/2.45)

 nettverk 
Dobbel SIM: Ja (dobbel SIM og dobbel standby)
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nei.

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
WCDMA: B1/B2/B4/B5/B8
FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B13/B17/B18/B19/B20/B26/B28/B32/B66
TDD LTE: B38/B39/B40/B41/B42
5G NSA/SA: n1/n2/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n66/n77/n78

 trådløs 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ja
NFC: Ja

 sensorer 
* Omgivelseslyssensor
* Akselerometer
* Farge temperatursensor
* E-Compass
* gyroskop
* Fingeravtrykkssensor (in-display)
*Infrarød sender
*Laserfokussensor

 akkumulator 
Batteri: 4.700 mAh
Hurtigladningsfunksjon: 80 Watt
Qi-lading: 50 watt

 Andre 
Operativsystem: Android 12 (Funtouch OS 12)
Lyd: stereohøyttalere
Tilkobling: USB-C (USB 3.1)
Størrelse: 164,57 x 75,30 x 9,10 mm
Vekt: 219 g

Lieferumfang

1 x vivo X80 Pro
1x XE710 (Type-C hodetelefonkontakt)
1x hurtigstartguide
1x Type-C til USB-kabel
1x lader
1x SIM-verktøy
1x beskyttelsesdeksel for smarttelefon
1x beskyttelsesfilm (påført)
1x garantikort

annonsering

ECOVACS Black Friday-banner

GOGOBeste novemberbanner