Kontakt med oss

Hei, hva leter du etter?

realme 9 Pro+ produktbilde

realme 9 Pro+ anmeldelse - Flott smarttelefon med Sony IMX766 OIS-kamera

Testrapport laget av Timo A. 7. mars 2022

Realme 9 Pro+ er her! Det er toppmodellen til den nye realme 9-serien og lover å bli en skikkelig overraskelseshit. Under mottoet «Capture The Light» setter realme kamerautstyret til den nye realme 9 Pro+ (379,99 euro RRP) i rampelyset. Så mye kamera for lite penger? Vi gjør testen!

Twitter Facebook WhatsApp Buffer pin It
9.1
Vår vurdering
323 € amazon
Sjekk priser
Technische Daten
oversikt
produsenten

realme

Modell

realme 9 Pro +

Spezifikationen

 Prosessor og minne 
CPU: MediaTek Dimension 920 5G
GPU: ARM Mali-G68 MC4
Lagring: 6 GB / 8 GB LPDDR4X + 128 GB / 256 GB UFS2.2
Minneforlengelse: nei

 Vise 
Vis diagonal: 6,4 inches
Skjermoppløsning: 2400 x 1080 piksler
Skjermfrekvens: 90 Hz
Skjermtype: AMOLED
Skjermbeskytter: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: 10 fingre

 Kameraer 
Hovedkamera: 50 MP Sony IMX766 OIS (f/1.8 blenderåpning)
Ultra vidvinkelkamera: 8 MP Sony IMX355 (119 ° - f / 2.2 blenderåpning)
Makrokamera: 2 MP (f / 2.4 blenderåpning)

Kamera foran: 16 MP (f / 2.4 blenderåpning)

 nettverk 
Dual SIM: Ja
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nei.

2G GSM: 850 900 1800 1900 MHz
3G WCDMA: 1/2/4/5/6/8/19
4G LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/66
4G LTE TDD: 38/39/40/41
5G NSA / SA: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78/n66

 trådløs 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ja
NFC: Ja

 sensorer 
* Omgivelseslyssensor
* Akselerometer
* Nærhet Sensor
* E-Compass
* gyroskop
* Fingeravtrykkssensor (in-display)

 akkumulator 
Batteri: 4.500 mAh
Hurtigladningsfunksjon: 60 Watt
Qi butikk: nei

 Andre 
OS: Android 12 (realmeUI 3)
Lyd: 3.5 mm hodetelefoner / stereohøyttalere
Tilkobling: USB-C
Størrelse: 160,2 x 73,3 x 7,99 mm
Vekt: 182g

Anmeldelse: realme 9 Pro+

For mange er nok kameraet den viktigste funksjonen til en smarttelefon. Telefonering er bare en liten sak. Det er imidlertid et problem: De beste smarttelefonkameraene kan vanligvis bare finnes i avanserte enheter som koster 1000 euro og mer. Ikke alle ønsker å bruke så mye på en smarttelefon.

realme 9 Pro+ unboxing (1)

I mellomsegmentet må kameraet og annet utstyr som regel slite med kompromisser. Prisen avgjør utstyret. Realme 9 Pro+ lover å være et unntak. Den er utstyrt med den samme 50 MP Sony IMX766 bildesensoren som mange avanserte smarttelefoner har installert. I tillegg kommer optisk bildestabilisering (OIS), som ikke er en selvfølge i mellomsegmentet.

realme 9 Pro+: design og finish

Realme er en smarttelefonprodusent som legger stor vekt på en ekstraordinær design og liker å eksperimentere med utseendet og følelsen. I tillegg til å være elegant og fargerik, finnes det som regel en spesialutgave som skiller seg ut fra de klassiske fargene. Med realme 9 Pro+ er det fargen «Sunrise Blue» som får smarttelefonen til å skifte farge når solen skinner. Når sollys faller på den subtilt skimrende blå ryggen, endres nyansen mot rødt.

Smarttelefonen er også tilgjengelig i fargene «Aurora Green» og den mer subtile «Midnight Black», som begge ikke har fargeendringseffekt, men også skimrer effektivt i lyset.

realme 9 Pro+ unboxing (2)

Med en størrelse på 160,2 x 73,3 x 7,99 mm og en vekt på 182g, er realme 9 Pro+ en smarttelefon som er lett å håndtere. Ikke for stor, men heller ikke for liten. Baksiden er laget av glass, men den føles ikke for glatt på noen måte. Unattractive fingeravtrykk fjernes enkelt av glassets bakside.

Den kantete plastrammen er en smakssak. Det kan kjennes tydelig i hånden, noe jeg personlig ikke fant negativt. Det gir litt mer trygghet ved håndtering.

realme har nok en gang gitt avkall på en IP-vurdering. Det betyr at det teoretisk ikke er noen beskyttelse mot vann. Noen få vannsprut i regnet burde uansett ikke skade smarttelefonen. Når det gjelder behandlingen, er det ingenting å klage på. Smarttelefonen gjør et stabilt inntrykk.

realme 9 Pro+ bakdeksel (1)

Fra baksiden til forsiden har realme 9 Pro+ et trippelkamerasystem på baksiden. Kameraarrangementet er basert på Apples nåværende iPhone 13-serie. Vi ville ha plassert 50 MP hovedkamera og 8 MP ultravidvinkelkamera oppå hverandre. Diagonalt ved siden av står 2 MP makrokameraet. Kameraer og kamerahumper stikker tydelig ut fra baksiden. En ganske rystende affære når man skriver på bordet!

realme 9 Pro+ bakdeksel (2)

Strømknappen er på høyre side. Volumknappene er motsatt til venstre. Det doble SIM-sporet, der to nano-SIM-kort kan settes inn, er plassert over volumtastene. Å sette inn et microSD-minnekort i stedet for et SIM-kort fungerer ikke. Realme 9 Pro+ tilbyr ingen mulighet for minneutvidelse, noe som ikke skal kritiseres for mye med 128 GB eller 256 GB datalagring.

realme 9 Pro+ leveringsomfang

Under er den klassiske USB-C-kontakten i midten. Til venstre for denne er en mikrofon og ved siden av en 3.5 mm hodetelefoninngang. En annen mikrofon er plassert inne i den øvre rammeseksjonen. Høyttaleren er plassert til høyre for USB-C-kontakten. Den andre høyttaleren er integrert i ørepluggen, noe som betyr at smarttelefonen er i stand til å produsere stereolyd. Mer om displayet som pryder fronten.

realme 9 Pro+: Skjerm

Her venter oss en 6,4-tommers AMOLED-skjerm, som har en oppløsning på 2400 x 1080 piksler eller 411 PPI. Smale rammer sikrer et skjerm-til-kroppsforhold på 90,8 prosent. 90 Hz oppdateringsfrekvensen er nå standard i middelklassen, noe som gir seeren et spesielt jevnt inntrykk. Sammen med en samplingsfrekvens på 360 Hz, reagerer berøringsskjermen også presist og raskt. Ellers støtter skjermen fortsatt HDR10 og dekker DCI-P3-fargerommet.

realme 9 Pro+-skjerm med hull foran kamera

I praksis skinner displayet til realme 9 Pro+ med realistiske, kraftige farger, høy visningsvinkelstabilitet og et utmerket svartnivå. Displayet er fortsatt lett å lese i lyse omgivelser, spesielt utendørs i solskinn. I mørket kan skjermen dimmes veldig mye. Hvis du ser på smarttelefonen om natten, vil du garantert ikke "bli blind". Den automatiske lysstyrkejusteringen reagerer veldig bra her.

realme 9 Pro+-skjerm (2)

Innstillingsalternativene for skjermen er allsidige. Skjermfargene kan justeres i modusene "Vivid", "Natural" og "Pro". Fargene er litt kaldere i Vivid-modus, mens fargene virker varmere i Natural og Pro - Cinematic-modus. Fargetemperaturen er kontinuerlig justerbar i "kaldere - standard og varmere". Videofargeforsterker konverterer automatisk SDR-innhold fra videoapper til HDR. Det er også en lys og mørk modus og en øyekomfortmodus. Begge kontrollerbare etter tidsplan.

Skjermens oppdateringsfrekvens er justerbar i Automatic, High og Standard. Høy betyr 90 Hz, standard er 60 Hz. På Automatic velges oppdateringsfrekvensen i henhold til appen. Dessverre var det svært få apper som fungerte på 90 Hz i testen.Det spiller ingen rolle om Automatisk eller Høy ble valgt. Brukergrensesnittet, derimot, fungerer konstant på jevne 90 Hz.

Det er en alltid-på-funksjon for varsler. Hvilken informasjon (klokkeslett, dato, batteri og app-varsler) som vises kan spesifiseres under menypunktet "Personliggjøring". Det er også forskjellige design å velge mellom, og du kan spesifisere når AOD skal være aktiv.

realme 9 Pro+: Ytelse

MediaTek Dimensity 920 5G leverer nok strøm. Brikken er produsert ved hjelp av den effektive 6nm-prosessen og tilbyr blant annet en 8-kjerners CPU (4x Cortex-A78 @2,5 GHz & 4x Cortex A55 @2,0 GHz) og en ARM Mali-G68 MC4 GPU. Det er også rask 5G mobilkommunikasjon (SA & NSA), WiFi 6 og Bluetooth 5.2.

Realme 9 Pro+ er tilgjengelig med 6+128 GB eller 8+256 GB lagringsplass. Hovedminnet er av typen LPPDR4X, datalagringen av typen UFS2.2. Teoretisk sett ville Dimensity 920 også støttet LPDDR5 RAM og UFS3.1-minne, men det billigere minnet ble valgt her. Som allerede nevnt er det ikke mulig å utvide datalagringen med et microSD-minnekort.

Realme 9 Pro+ gjør det bra i ytelsestesten. Dette bevises av referansene som ble utført i testen og erfaringene som er gjort i hverdagen. Typiske hverdagssituasjoner som å starte apper, bytte mellom flere åpne apper eller rask rulling skjer nesten umiddelbart. Lengre lastepauser og hakking kan forekomme her og der, men det er en sjeldenhet.

 Spillere vil også få mye for pengene med realme 9 Pro+. Selv krevende spill som PUBG eller Call of Duty Mobile kan spilles jevnt på høye detaljer. Det som ble sagt om oppdateringsfrekvensen gjelder imidlertid også for mobilspill. Ingen spill bruker hele 90 Hz. Visningsgrensen er 60 FPS, som også går konstant over skjermen i testen med PUBG. Det er ingen varmeproblemer. Smarttelefonen blir ikke ubehagelig varm selv under langvarig full belastning, og ytelsen reduseres ikke (termisk struping). Realme har installert et veldig bra "Vapor Chamber Cooling System" her.

realme 9 Pro+: brukergrensesnitt

Realme 9 Pro+ kommer med realmeUI 3.0 basert på Android 12. Utseendet og funksjonene ligner veldig på OPPOs ColorOS. Selve brukergrensesnittet ser moderne og ryddig ut. Realme insisterte imidlertid også på å installere noen tredjepartsapper (TikTok, LinkedIn og Co.). Hvis du ikke liker det, kan du ganske enkelt avinstallere appene.

Funksjonelt tilbyr realmeUI 3.0 omfattende personaliseringsalternativer. Bakgrunnsbilder, symboler, farger og fonter kan tilpasses din egen smak. Ulike animasjoner er tilgjengelige for fingeravtrykkskanneren på skjermen. I tillegg til alltid-på-skjermen, kan du også bruke kantbelysning for å gjøre deg oppmerksom på varsler.

Funksjoner knyttet til personvern og databeskyttelse blir heller ikke neglisjert. Personverndashbordet gir en oversikt over hvilken app som har bedt om hvilken tillatelse (plassering, kamera, telefon osv.) i løpet av det siste døgnet. Du kan administrere tillatelsene til de enkelte appene via tillatelsesbehandlingen. Kamera- og mikrofontilgang kan slås helt av og det er mulighet for å låse apper med passord, skjule apper eller klone systemet. Private data som ingen skal se kan lagres i den beskyttede "private safen".

Spesialfunksjoner gjør multitasking enklere. Det er "fleksibelt vindu", dvs. apper kan betjenes samtidig i delt skjerm, det er en intelligent sidefelt der apper og funksjoner kan lagres, et eget område for barn og en "enkel modus" som inneholder ikoner og tekst forstørret . Forresten, den enkle modusen er flott for seniorer. Realme Lab tilbyr eksperimentelle funksjoner. Et eksempel er pulsmålingen ved hjelp av fingeravtrykkskanneren på skjermen.

realme 9 Pro+: Kamera

Nå begynner det å bli spennende, for realme 9 Pro+ lover å være utstyrt med et av de beste kameraene, som til og med kan holde et stearinlys til smarttelefoner i høyere prisklasser. Hovedkameraet bruker 50 MP Sony IMX766 bildesensor (f/1.8, 1/1.56″ sensorstørrelse), som også er installert i mange smarttelefoner på 1000 euro. I tillegg tilbyr hovedkameraet optisk bildestabilisering (OIS), som kompenserer for bevegelser og sørger for ristefrie bilder og videoer.

realme 9 Pro+ trippelt bakkamera.

De resterende sensorene til trippelkameraet inkluderer et 8 MP Sony IMX355 ultravidvinkelkamera (f/2.2, 119°) og et 2 MP OmniVision OV02B makrokamera (f/2.4). Dette er typisk standard i mellomsegmentet. For selfies er det et 16 MP Sony IMX471 frontkamera (f/2.4), som er innebygd i displayet til venstre.

hoved~~POS=TRUNC kameraet~~POS=HEADCOMP

Gode ​​lysforhold (dag)

Hovedkameraet tar bilder i 12.5 MP som standard. Dette skyldes «Quad Bayer»-matrisen, som gir 2×2 piksler med et felles fargefilter. Fordelene med Quad-Bayer-teknologien er en høyere følsomhet av sensoren, et bedre dynamisk område og en lavere støyoppførsel. Å ta bilder i hele 50 MP er også mulig, men gir lite mening på grunn av den store filstørrelsen og den lave merverdien.

I praksis er hovedkameraet til realme 9 Pro+ overlegent de fleste andre smarttelefoner i mellomklassen i samme prisklasse. Fargegjengivelsen ser naturlig ut, bildeskarpheten er høy, om enn litt overskjerpet, og detaljer gjengis veldig bra. Synlig bildestøy var ikke merkbar på noen av testbildene. Hovedkameraet takler lyse og mørke bildeområder godt samtidig, noe som taler for et anstendig dynamisk område. Den automatiske HDR-modusen trenger sjelden å gripe inn.

Dårlige lysforhold (natt)

Selv under dårlige lysforhold er det ikke mye å utsette på opptakskvaliteten. Sony IMX766 er en høyintensitetssensor som tar flotte nattbilder selv uten nattmodus. Den optiske bildestabiliseringen bidrar også til dette, som kompenserer for bevegelser meget godt og sørger for god bildeskarphet. Fargene på opptakene er riktige, om enn med en noe varm tone. Bildestøyen øker ikke synlig sammenlignet med opptakene på dagtid. Detaljer er også godt gjengitt uten å bli veldig gjørmete.

Oppsummert er realme 9 Pro+ en av få mellomklassesmarttelefoner som tar brukbare bilder under dårlige lysforhold. Hvis det er svært lite omgivelseslys, anbefales det å bytte til nattmodus. Det gjør også bildet lysere og gir flere detaljer i mørke områder av bildet. I tillegg ser fargene enda sterkere ut, men noen av skuddene ser litt for kunstige ut.

kamera zoom

Zooming er mulig med opptil 20x forstørrelse. Hovedkameraet til realme 9 Pro+ forstørres opptil 2x tapsfritt.

portrett

Realme 9 Pro+ tilbyr ikke en dybdesensor, men bokeh-bilder er fortsatt mulig. Mennesker og gjenstander er pent kuttet ut og bakgrunnen er behagelig myknet opp. Graden av uskarphet kan justeres før opptak. Etterfølgende behandling er ikke mulig.

realme 9 Pro+ bokeh-bilde

Ultra vidvinkelkamera

Ultravidvinkelkameraet på 8 MP er ikke noe spesielt sammenlignet med hovedkameraet på 50 MP, men det leverer også brukbare bilder. Det dynamiske området passer, fargene er konsistente og det er ingen synlige forvrengninger. I en direkte sammenligning med hovedkameraet er bildene uskarpe og detaljnivået redusert. Ser du imidlertid på bildene på en liten skjerm er forskjellen neppe signifikant.

Makro kamera

Vær så snill, kjære smarttelefonprodusenter, dropp 2 MP makrokameraet! Å leke med smarttelefonen er morsomt i begynnelsen, men makrokameraet gir ikke mye merverdi i lengden.

realme 9 Pro+ makrokamera testbilde

videokvalitet

Hovedkameraet er i stand til å ta opp videoer i 4K med 30 bilder per sekund. 1080 bilder per sekund er mulig på en redusert 60p. OIS og EIS sørger for spesielt jevne bilder på hovedkameraet. Når det gjelder opptakskvaliteten, kan det samme sies om bildekvaliteten. 4K-videoene ser veldig bra ut og lyden er også tatt opp i god kvalitet. Det er også mulig å ta opp videoer med ultravidvinkelkameraet. Her er oppløsningen begrenset til 1080p med 30 bilder per sekund.

frontkamera

Frontkameraet på 16 MP er typisk gjennomsnitt i mellomområdet. Fargene ser naturlige ut, kanskje litt for svake for noen smaker. Bildeskarpheten er ok, men en liten uskarphet er merkbar når du zoomer inn. Bildene blir uskarpe, spesielt når det er lite lys tilgjengelig. Da synker også detaljnivået og bildestøyen øker. Bakgrunn og forgrunn er pent atskilt i portrettmodus. Frontkameraet tar opp videoer i 1080p med 30 bilder per sekund. HDR støttes.

kamera app

Realme-kameraappen tilbyr omfattende funksjoner og opptaksmoduser. Sterkere farger kan oppnås med for eksempel AI-modus. AI-scenegjenkjenningen gjenkjenner automatisk motivet og justerer fargene deretter. Dette gjør gresset enda frodig grønt og himmelen enda blåere. Men vær forsiktig, kameraets AI kan forfalske fargegjengivelsen med altfor mettede farger!

Pro-modusen, som også kan ta opp i RAW i tillegg til JPG, tilbyr omfattende innstillingsmuligheter for ISO, lukker, EV, MF og WB. Ellers er det andre opptaksmoduser som er skreddersydd for nesten alle situasjoner, for eksempel gatemodus, stjernemodus, panorama, tilt-shift og mange flere.

realme 9 Pro+: tilkobling og sensorer

mobil

5G-utvidelsen er i full gang og brikker med 5G-modem blir også i økende grad installert i den rimelige middelklassen. Dimensity 920 tilbyr også et raskt 5G-modem med SA & NSA-støtte i de frekvensområdene som er vanlige i dette landet. Her er en oversikt:

  •  5G SA:  n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78/n66
  •  5G NSA:  n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78/n66
  •  GSM: 850/900/1800 / 1900MHz
  •  WCDMA:  Bands 1/2/4/5/6/8/19
  •  LTE FDD:  1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/66
  •  LTE TDD: Bånd 38/39/40/41 (2496-2690)

Telefoni og mobilsurfing fungerer knirkefritt. Stemmekvaliteten er tydelig i begge retninger og etterlater ingenting å være ønsket.

realme 9 Pro+ Dual SIM-spor

Wi-Fi og Bluetooth

Med WiFi 6 og Bluetooth 5.2 støtter realme 9 Pro+ gjeldende trådløse standarder. Mottaksrekkevidden og datagjennomstrømningen i WLAN er over gjennomsnittet. Bluetooth-tilkoblinger forblir stabile selv ved en rekkevidde på 15 meter.

GPS og sensorer

Samme bilde også med GPS-mottak. Posisjonen bestemmes i løpet av få sekunder og er da konstant stabil. Å navigere gjennom by og land fungerer uten frafall og uten avvik. Smarttelefonen har alltid nok satellitter (GPS, AGPS, Beidou og Glonass) i sikte. Et e-kompass er tilgjengelig.

Det andre sensoriske utstyret inkluderer en nærhetssensor, en omgivelseslyssensor, en akselerasjonssensor, et gyroskop, en G-sensor og en Hall-sensor. NFC for mobilbetaling er også tilgjengelig.

fingeravtrykk skannere

Realme 9 Pro+ har gjemt fingeravtrykkskanneren under skjermen. Å låse opp smarttelefonen fungerer pålitelig og raskt. En alternativ opplåsingsmetode i tillegg til den klassiske PIN-koden eller passordet vil være ansiktsgjenkjenning. Dette fungerer også bra, men ikke fullt så pålitelig som fingeravtrykkskanneren.

lyd

Stereohøyttalersystemet til realme 9 Pro+ produserer en flott lyd. Høyttalersystemet er delt inn i en høyttaler plassert nederst på rammen og telefonrøret som en andre høyttaler. Den nederste høyttaleren er marginalt høyere enn den øverste. Likevel er lyden veldig balansert og overbevisende når man ser på film, hører på musikk og spiller spill. Volumet når et behagelig nivå uten forvrengning. Dolby Atmos fullfører lydopplevelsen.

 Hodetelefoner kan kobles til via Bluetooth, USB-C eller 3.5 mm-kontakt. Det er ingen FM-radiofunksjon.

realme 9 Pro+: Batteri

Realme 9 Pro+ har et batteri med en kapasitet på 4500 mAh. Til tross for 90 Hz-skjermen, som teoretisk sett sikrer høyere forbruk, er smarttelefonen sparsommelig i forbruket. Kjøretider på 1 1/2 til 2 dager kan oppnås uten problemer under normal bruk.

Rask lading er garantert av realme sin "SuperDart" ladeteknologi, som lader realme Pro 9+ med opptil 60 watt. Omregnet til ladetider, lades smarttelefonen til rundt 30 prosent på bare 75 minutter. Etter bare 50 minutter er batteriet helt fullt. Trådløs lading støttes ikke.

Sjekk priser

iconTysk lager
iconLeveringstid 2-5 virkedager
322,93 €
rangering
positiv

Design med flott fargeeffekt
God 90 Hz AMOLED-skjerm
God ytelse i hverdagen og i mobilspill
Android 12 (realmeUI 3.0)
Veldig bra hovedkamera med OIS
God mobiltelefonmottak (5G, VoLTE, VoWiFi)
NFC for kontaktløs betaling
In-display fingeravtrykkskanner
God stereohøyttaler
God batterilevetid og 60W hurtiglading

negative

Ingen IP-rangering
Ingen minneutvidelse
Ingen 90 Hz i mobilspill

Konklusjon

Hvis du ser etter en smarttelefon med veldig bra kamerautstyr og fortsatt ønsker å holde deg under 400 euro, bør du definitivt ta en titt på realme 9 Pro+. I testen imponerte spesielt hovedkameraet til realme 9 Pro+ med sine førsteklasses opptakskvaliteter. Sammenlignbart utstyr med Sony IMX766 bildesensor og optisk bildestabilisering (OIS) finnes vanligvis kun i vesentlig høyere prisklasser. Den mest åpenbare konkurrenten i samme prisklasse er OnePlus Nord 2.

Men resten av utstyret til realme 9 Pro+ trenger heller ikke å skjule seg. MediaTek Dimensity 920 mobilplattform gir smarttelefonen nok kraft til å yte veldig bra i hverdagen og i spill. Krevende mobilspill som PUBG kjører med det med en konstant høy bildefrekvens, selv om hele 90 Hz ikke er oppbrukt og du må nøye deg med stabile 60 FPS. I tillegg til en anstendig ytelse, skinner Dimensity 920 også når det gjelder 5G-mobilkommunikasjon. Stemmekvaliteten overlater ingenting å være ønsket.

90 Hz AMOLED leverer skarpe farger og en utmerket svartverdi. Videoer, apper og spill kan nytes veldig godt på 6,4-tommers skjermen. Jeg savnet faktisk ikke en oppdateringsfrekvens på 120 Hz. Sannsynligvis også fordi spranget fra 90 Hz til 120 Hz er mindre merkbart for øyet enn 60 Hz til 90 Hz. Du kan allerede kjøre veldig bra på 90 Hz. 120 Hz ville vært prikken over i-en.

Batteriet tilbyr heller ingen angrepsoverflate. I gjennomsnitt er 1 1/2 til 2 dager lett å oppnå ved normal bruk. Hurtigladefunksjonen på 60 watt lader smarttelefonen helt på bare 50 minutter. Begge typiske verdier som du kan forvente fra en god mellomklassesmarttelefon.

Igjen i et nøtteskall: Realme 9 Pro+ er en vellykket smarttelefon som scorer godt til veldig bra på alle områder og som jeg kan anbefale uten å nøle.

9.1
Vår vurdering
Timo Altmeyer Avatar
forfatter

Lanserte nettstedet techreviewer.de i 2016 og har vært en aktiv redaktør av nyheter og testrapporter innen alle teknologiområder siden den gang.

5 kommentarer

5 kommentarer

  1. Spørsmål

    17. Mars 2022 12 til: 18

    Har bare hovedkameraet bildestabilisering, eller har de andre kameraene også?

    • Timo admin

      20. Mars 2022 11 til: 45

      Hei, bare hovedkameraet er optisk stabilisert.

  2. marengs

    25. Mars 2022 15 til: 48

    Realme GT 2 Pro og denne har samme kamera installert. Omvendt, betyr det at hvis jeg bare vil ha et godt kamera, kan jeg også bruke dette? Så bilder og videoer kommer ut i identisk kvalitet?

    • Timo admin

      27. Mars 2022 21 til: 16

      Hei Meringer, du kan dessverre ikke si det generelt. Identisk sensor betyr ikke identiske bilder og videoer. Bildeprosessor og programvare spiller også en viktig rolle i opptakskvaliteten. Jeg har ikke holdt realme GT 2 Pro i hendene ennå. Så snart det endrer seg, vil jeg rapportere. 🙂

      • marengs

        31. Mars 2022 18 til: 03

        Takk igjen Jeg har nå fått 9 Pro+ og er veldig fornøyd med den når det gjelder pris-ytelse. Kvaliteten på kameraet er kjempebra!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

oversikt
produsenten

realme

Modell

realme 9 Pro +

Spezifikationen

 Prosessor og minne 
CPU: MediaTek Dimension 920 5G
GPU: ARM Mali-G68 MC4
Lagring: 6 GB / 8 GB LPDDR4X + 128 GB / 256 GB UFS2.2
Minneforlengelse: nei

 Vise 
Vis diagonal: 6,4 inches
Skjermoppløsning: 2400 x 1080 piksler
Skjermfrekvens: 90 Hz
Skjermtype: AMOLED
Skjermbeskytter: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: 10 fingre

 Kameraer 
Hovedkamera: 50 MP Sony IMX766 OIS (f/1.8 blenderåpning)
Ultra vidvinkelkamera: 8 MP Sony IMX355 (119 ° - f / 2.2 blenderåpning)
Makrokamera: 2 MP (f / 2.4 blenderåpning)

Kamera foran: 16 MP (f / 2.4 blenderåpning)

 nettverk 
Dual SIM: Ja
SIM-størrelse: Nano SIM
eSIM: Nei.

2G GSM: 850 900 1800 1900 MHz
3G WCDMA: 1/2/4/5/6/8/19
4G LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/66
4G LTE TDD: 38/39/40/41
5G NSA / SA: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78/n66

 trådløs 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ja
NFC: Ja

 sensorer 
* Omgivelseslyssensor
* Akselerometer
* Nærhet Sensor
* E-Compass
* gyroskop
* Fingeravtrykkssensor (in-display)

 akkumulator 
Batteri: 4.500 mAh
Hurtigladningsfunksjon: 60 Watt
Qi butikk: nei

 Andre 
OS: Android 12 (realmeUI 3)
Lyd: 3.5 mm hodetelefoner / stereohøyttalere
Tilkobling: USB-C
Størrelse: 160,2 x 73,3 x 7,99 mm
Vekt: 182g

Mer fra realme
annonsering

GOGOBeste julibanner